perjantai 23. lokakuuta 2015

Arvostelu: Sleek MakeUp Barekissed Illuminators

Sleekiltä pasahti neljä Barekissed Illminators-nimeä kantavaa voidemaista korostus-, tai ehkä pikemminkin ihon heleyttäjätuotetta kauppoihin tänä syksynä. Tuotteet vetosivat minuun heti niistä kuultuani, sillä minähän rakastan erityisesti voidemaisia tuotteita. Viimeisen vuoden aikana korostustuotteet ovat myös luikerrelleet osaksi meikkirutiiniani.


Päädyin hankkimaan kaksi sävyä: helmenvalkoisen Monacon ja pronssisen Pompeii´n.. Kaksi muuta sävyä ovat vaaleanpunainen Cuba ja persikkainen Casablanca. Heleyttäjät on pakattu ylellisiin lasipulloihin, joissa on pumppu. Tuotteet ensi kertaa nähdessäni hämmästyin niiden koosta. Pulloihin sopii nimittäin 30 milliä tuotetta, mikä on mielestäni todella suuri määrä tällaiselle tuotteelle - meikkivoiteethan myydään yleensä 30 millin pakkauksissa! 



 Pakkaus

 Pakkaukset ovat pumpullisia - luojan kiitos - mutta kummatkin pumput annostelevat kovin erilaisen määrän tuotetta. Pompeii´n pumppu on huomattavasti herkempi, joten sitä saa kontrolloitua hyvin. Monacon pumppu on puolestaan sen verran jääräpäinen, että minulla ei oikeastaan ole sanomista siihen, että minkä verran pumppu kerrallaan annostelee Kuvassa näette sen minimimäärän, jolla tuotetta saa kummastakin pullosta. Ero onkin melkoinen! Pompeii´n annostelu on mielestäni sopiva yhdeksi pumppaukseksi tällaista tuotetta, kun taas Monacoa menee joka kerta hukkaan. Pumput lienevät kautta illuminators-tuotesarjan epätasaisen laadukkaat.

 Sävyt

Itse sävyt ovat omia silmiäni hivelevät. Valitsin juuri nämä kaksi, sillä vaikka niissä kiiltoa piisaa, niissä ei ole glitteriä tai irtoshimmerhippusia. Vaaleanpunainen Cuba ei mielestäni imartelisi minun ihoani, kun taas persikkainen Casablanca sopii minua hanakammille harakoille glitterin takia. Jos et ole varma mikä sävy sopisi juuri sinulle, neutraalein ja ehkä monipuolisin Monaco on turvallinen valinta.


Toimivuus

Mites näitä sitten sopii käyttää? Olen todennut Monacon sopivan samanlaiseen käyttöön kuin minkä tahansa korostustuotteen. Laitan sitä minimaalisesti (olennaista) niihin kohtiin, mitä haluan korostaa, eli poskipuiden korkeimpaan kohtaan, nenänvarteen, amorinkaarelle ja himpun verran leukaan. Seuraava kuva on mitä epätoivoisin yritys saada tuotteen hehku tallennettua! Kuvan sävyt ovat vaimeat, sillä en omista minkäänlaisia valovimpeleitä ja kuvankäsittelykin on tällä hetkellä rajallista tietokoneongelmien takia. Kannattaa tarkkalla posken ja nenän seutua, mikäli hehku ei meinaa näkyä!


Pompeii onkin ollut minulle se ongelmallisempi sävy. Se on niin intensiivinen pronssi, että meikkivoiteen päällä saan sillä vain sotkua aikaan, olipa kyseessä miten pieni määrä tahansa. Olen todennut sen olevan helppokäyttöisempi minunlaiselle tumpelolle meikkipohjan alla. Laitan sitä poskille, ohimoille ja nenälle ennen meikkipohjaa. Silloin ei ole niin vakavaa, mikäli Pompeii näyttää suoraan iholla huonosti häivytetyltä tai liian oranssilta. En oikein itsekään vielä täysin handlaa luontevaa Pompeii´n käyttöä, joten laitan sitä toistaiseksi iholle kovin varovasti. Seuraavassa kuvassa minulla on Pompeii´ta Essencen BB-voiteen alla. Pompeii sopisi hyvin erityisesti juhliin ja kesällä korostamaan rusketusta.



Johtopäätös

Olen tyytyväinen ostoksiini. Erityisesti Monacosta on kovaa vauhtia tulossa vakkarikorostaja, mutta tosiaan Pompeii´n kanssa minulla on vielä opeteltavaa. Ihmettelen tosin pakkausten jättikokoa. Mielestäni tällaiselle tuotteelle jo viisitoistakin milliä riittäisi, ja sillä tavoin myös hintaa saisi pienemmäksi. Vaikka hinta ei nyt mikään päätähuimaava olekaan, niin pienempi pakkaus ja pienempi hinta olisivat enemmän makuuni tässä tapauksessa. 

Pretty.fi-verkkokaupasta näitä hehkuvoiteeksi kutsuttavia heleyttäjiä saa hintaan 14,50€ ja Sleekin omassa verkkokaupassa ne maksavat 8,99£ kappale. 

Mikä on teidän suhteenne voidemaisiin korostus-/heleytystuotteisiin? Mitä sävyä haluaisitte kokeilla?

lauantai 17. lokakuuta 2015

Video: ♥ Rakkauspakkaukset ♥ (eli tämän hetken suosikit)

Toivotan kaikille hyvää lauantaita näin uudelleennimetyn suosikit-videon muodossa. Rentouttavaa viikonloppua! 




Instragram: @aivojentuuletusprojekti

Tuotteet

Lumene CC Cream (Light)
Lumene Brow Pencil (02 Harmaanruskea)
Isadora Colour Correcting Concealer
Barry M Quick Dry Nail Paint (Lap of Honour)
 Milani Eye Primer
Makeup Revolution Highlighter Palette (Radiance)

Mitkä ovat olleet teidän suosikkinne viime aikoina?

torstai 15. lokakuuta 2015

Arvostelu: Sokeripillerin Saksikäsi Edward

Nyt kun paketin avaus ja ensivaikutelma on tehty, on aika arvioida paletti perusteellisesti. Mikäli tämä lanseeraus on mennyt sinulta ohi, värikkäistä ja superpigmenttisista luomiväreistä tunnettu Sugarpill julkaisi Saksikäsi Edward-elokuvan 25. juhlavuoden kunniaksi elokuvaan perustuvan luomiväripaletin. Paletissa on kuusi väriä. Blogini hengen mukaisesti Sugarpill on eläinkokeeton merkki. Suurin osa heidän tuotteistaan soveltuvat vegaaneille, mukaan lukien tämä paletti. 

Pakkaus

Tuotteen pakkaus on kerrassaan kiehtova. Kansi on hyvin yksityiskohtainen ja teemaan sopiva. Se voi olla riittävä syy keräilijöille paletin hankkimisille. Paletin materiaali tuntuu samanlaiselta pahvilta kuin Too Facedin vanhoissa paleteissa magneettikiinnityksellä. Sisäkannessa on riittävän kokoinen peili silmämeikin tekoon. 




Värit

Ei sen enempää pakkauksesta, sillä kaikki ovat kiinnostuneita väreistä, vai mitä? Kuudesta väristä jopa neljä ovat mattoja, ja kaksi hohtavia. Seuraavaksi kuvaus jokaisesta väristä yksitellen. Jokaisesta sävystä on kaksi swatchia: vasemmanpuoleinen on tehty paljaalle iholle, oikeanpuoleinen theBalmin Put A Lid On It-pohjustajan päälle.

Home Sweet Home

Matta vaaleansininen, jonka pigmentti on kohdallaan. Se on todella tasainen ja hyvänlaatuinen väri, jonka tekstuuri tuntuu sormessa hyvin silkkiseltä. Väri levittyy ja häivyttyy upeasti. Ei muuta valittamista kuin että en osaa vielä ottaa tällaisesta sävystä kaikkea irti!



Ice Angel

Hohtava duochrome-sävy, eli siinä näkyy kahta eri väriä riippuen kuvakulmasta. En kerrassaan saanut vangittua moista ominaisuutta kameralla, mutta se tulee voimakkaasti esiin luomilla. Se näyttää harmahtavan valkoiselta paletissa, mutta kirkkaan taivaansiniseltä luomilla. En saa duochrome-ominaisuutta esiin edes kädelle swatchatessa, mutta se näyttää meikissä mielettömältä. Vaikka en olekaan suuri sinisten ystävä, tätä sinistä osaan arvostaa.

The Inventor

Paletin toinen hohtava sävy. jota kuvailisin tummanharmaaksi. Tässäkin sävyssä on pigmentti kohdallaan, hohdehippuset pysyvät hyvin värissä kiinni eivätkä varise poskille. Sävy ei kuitenkaan ole niin hohtava, etteikö sitä voisi edes tällainen lurppaluominen käyttää ulkonurkan tummentamisessa. Oikein etevä sävy, jolla saa kauniit smokeyt aikaan.


Suburbia

Tässä on paletin monitoimiväri, sillä Sugarpill suosittelee sitä käytettäväksi sekä luomivärinä että poskipunana. Suburbia on matta kirkas koralli, joka täydentää hyvin paletin sinisävyjä. Vaikka matta Home Sweet Home on äärimmäisen hyvälaatuinen, Suburbia on suureksi harmikseni melkeinpä sen vastakohta. Eron tuntee heti jo paletissa, sillä Suburbia on kaukana Home Sweet Homen kermaisuudesta. Se tuntuu kuivalta, minkä takia pigmenttiä siitä joutuu oikein maanittelemaan irti. Luomilla Suburbia on samanmoinen. Vaikka kuinka pakkaisi ja vaikka minkälaisella siveltimellä, sävy näyttää korkeintaan varjolta pannuun verrattuna. Saan sillä lähinnä korallin vivahdusta meikkiin. Swatcheista näkyy, että pohjustajan päällä se on jopa huonompi kuin paljaalla iholla! Mainittava tosin on, että juuri tämä pohjustaja ei ole parhaimmillaan kuivien luomivärien kanssa, mikä saattaa vaikuttaa asiaan. Poskipunana se toimii keskinkertaisesti.



Heart-Shaped Cookie

Helpotuksekseni paletin kolmas mattasävy on täyttä unelmaa. Se on kermaisempi kuin kerma itse, häivyttyy upeasti, ja se on monikäyttöinen ja jopa välttämätön sävy. Väri näyttää paletissa hyvin vaalealta persikalta, mutta minun luomillani se näyttäytyy hyvin luonnollisena kerman tai luonnonvalkoisen sävyisenä. Sen ansiosta se soveltuu täydellisesti koko luomille laitettavaksi ennen varsinaista silmämeikkiä, häivytyssävyksi, liikkuvan luomen keskelle tuomaan hyvin luonnollista valoa, tai valaisemaan hennon luonnollisesti sisänurkkia tai kulmaluuta. Kerrassaan rakastan tätä sävyä.




Castle On The Hill

Valitettavasti paletin viimeinen sävy on myöskin pettymys. Se muistuttaa koostumukseltaan Suburbiaa olematta aivan yhtä kuiva. Sävy näyttää paletissa herkullisen tummanruskealta, jossa on aavistuksen pieni vivahdus munakoisoviolettiin. Luomilla tai muuten iholla se kuitenkin näyttää harmaanruskealta, eikä edes yhtä tummalta kuin paletissa. Häivytys ei ole hassumpaa, mutta tämänkin kanssa tulee tunne, että sitä joutuu pakkaamaan enemmän kuin pitäisi saamatta tyydyttäviä tuloksia. Tämä olisi voinut olla upea väri.


Instagramiin (@aivojentuuletusprojekti) olen nämä pari meikkiä ja laittanutkin. Ensimmäiseen käytin kaikkia muita sävyjä, paitsi Home Sweet Homea ja Ice Angelia. Halusin tässä pakata Suburbian korallin hehkua keskellä luomea, mutta se ei vaan millään onnistunut. Siitä näkyy vain häivähdys luomivaossa. Ihan kiva arkimeikki, tosin.


Tässä meikissä mennään oikein kunnolla mukavuusalueeni ulkopuolelle. Luomilla Home Sweet Homea, kolmannes sisänurkissa tehty Ice Angelilla, ja luomivaossa ihan pikkuisen The Inventoria ja viimeisenä Heart-Shaped Cookie häivyttämässä.


Johtopäätös

Paletissa on paljon hyvää. Se on värikokoelmaltaan ainutlaatuinen, sen pakkaus on laadukas ja esteettisesti miellyttävä, luomiväripannut ovat suuria, paletin peili ajaa asiansa, ja suurin osa väreistä ovat korkealaatuisia.

Mutta.

Silloin kun kuuden värin paletin hinta on 36$/26£/31€, sillä hinnalla jokaikisen värin on oltava priimakamaa. Suburbia ja Castle On The Hill laskevat paletin tasoa harmillisesti, enkä varmaan ostaisi sitä nyt mikäli olisin tiennyt saman ostaessani tai jos minulla olisi ollut mahdollisuus swatchailla palettia kivijalkakaupassa.

En tosin halua teidän ajattelevan, että lyttään paletin kokonaan. Siitä ei ole ollenkaan kyse, sillä paletilla saa kyllä hyvännäköisiä meikkejä aikaan. Laadun puolesta se ei vain ole yhtä tasainen, kuin hinta antaa odottaa.

Onko paletti hitti vai huti teidän mielestänne? Jakakaa mietteitänne kommenteissa!

tiistai 13. lokakuuta 2015

Video: Unboxing ja ensivaikutelmia - Sugarpill Edward Scissorhands

Heissan! Näin pikaisesti yövuorojen välissä postaan tämän unboxaus-videon Sugarpillin Edward Scissorhands-paletista. Paletista on tulossa myös perusteellinen arvostelu tänne blogiin.



Paletti ostettu Cocktail Cosmeticsista.

Instagramini: @aivojentuuletusprojekti

Houkutteleeko paletti tai oletteko jo kenties hankkineet sen? 

perjantai 9. lokakuuta 2015

Maailman mielenterveyspäivä 2015: Mitä kriisituki on? Tukihenkilön näkökulma.

Tänään on Maailman terveysjärjestön organisoima Maailman mielenterveyspäivä. Sen kunniaksi ja innoittamana haluan kirjoittaa muutaman sanasen siitä, että mitä kriisituki on ja miten sitä saa. En ole aiemmin sitä tarkemmin maininnut, mutta työskentelen tukihenkilönä kriisikeskuksessa. Tässä vaiheessa on oleellista huomioida, että asun Britanniassa, joten työpaikkani käytännöt eivät vastaa suoraan suomalaisten kriisikeskusten toimintaa. Postaukseni pointti liittyy yleisemmin avun hakemiseen ns. matalankynnyksen palveluissa, joten toivon tekstin teeman olevan melko universaali.



Mitä kriisituki on?

Kriisituen tarkoitus on antaa rakentavia keinoja käsitellä kriisiä ja selviytyä siitä. Minä työskentelen ainoastaan yksilötasolla, mutta kriisikeskukset tarjoavat palveluita usein myös pariskunnille ja perheille. Eri kriisipalveluilla on omat kriteerinsä, joilla palvelulle sopivat kriisit määritellään, mutta useimmiten kriiseillä mielenterveyspalveluissa tarkoitetaan kohtuuttoman suurta ahdistusta tai paniikkia, masennusta, loppuunpalamista, itsetuhoisia ajatuksia ja tekoja. Kriisipalveluita käyttääkseen ei tarvitse olla mielenterveyteen liittyvää diagnoosia, vaan tällaisten palveluiden yksi tärkeimmistä tehtävistä on nimenomaan pitkittyneiden ongelmien ennaltaehkäisy.

On myös tärkeää huomata, että jokaisen yksilön kriisikynnys on eri. Kriisien vertailu ei ole rakentavaa! Monet ajattelevat, että oma kriisi ei ole tarpeeksi merkittävä, koska jollain muulla voi olla suurempi ongelma. Asiakkaani usein ajattelevat myös, että he kuormittavat kriisipalveluita tarpeettomasti 'vähäpätöisillä' ongelmillaan. Mikäli tällainen ajattelu estää sinua hakemasta apua, lopeta sellainen nyt.Tällainen ajattelu on hyvin tyypillistä erityisesti masentuneilla ihmisillä jai niillä, joilla on huono itsetunto.

Kriisitukea tarjotaan puhelimitse ja kasvokkain.


Mitä tapahtuu, kun soitan kriisipalveluun?

Kriisipalvelut eivät yleensä ole kliinisiä, mikä tarkoittaa sitä, että palvelu on asiakaslähtöistä. Tukea tai tiettyjä palveluita ei tyrkytetä, asiakasta ei diagnosoida, asiakkaalle ei kerrota, että mitä hänen tulisi tehdä, eikä asiakasta tuomita tai arvostella.Tämä pätee myös asiakkaisiin, joilla on rikollistausta.

Kriisituki ei myöskään ole terapiamuoto, minkä vuoksi se ei sovellu pitkäaikaiseksi tukimuodoksi. Sen sijaan palveluiden tarjoama tuki on tilapäistä keskusteluapua. Se on asiakkaan tilaisuus purkaa tunteitaan ja ajatuksiaan kiireettömästi huolehtimatta siitä, että kuulostaako hän 'oudolta', 'hullulta' tai 'tyhmältä'. Mitä todennäköisemmin me työntekijät olemme kuulleet samantyyppisiä tarinoita ennenkin, eikä meitä ole helppo hetkauttaa. Juttelen joka vuorossa ihmisten kanssa, jotka ovat itsemurhan partaalla tai jopa jo ottaneet vaikkapa yliannostuksen lääkkeitä. Me ihmiset emme ajattele selkeästi kriisitilanteissa, joten yhdeksi tärkeäksi tehtäväkseni koen lempeänä järjen äänenä toimimisen. Tällainen ala myös vetää ihmisiä, joilla on omakohtaisia kokemuksia mielenterveysongelmista.  

On todennäköistä, että ottaessasi yhteyttä kriisipalveluun, kanssasi juttelevalla työntekijällä voi olla samankaltaisia kokemuksia kuin sinulla!

Moniin kriisipalveluihin voi soittaa täysin nimettömänä.

Mitä teen kriisituen jälkeen?

Tärkeänä osana kriisipalveluun kuuluu asiakkaan ohjaaminen muihin hänelle soveltuviin palveluihin, mikäli asiakas on niistä kiinnostunut. Kuten aiemmin mainitsin, kriisituki on vain väliaikaista, eikä täten sovellu pitkäaikaiseen kuntoutukseen. Kriisityöntekijät ovat paikallisten terapia-, ja tukipalveluiden asiantuntijoita. Heiltä saa tietoa eri mielenterveysongelmien lääke-, ja terapiahoidosta, ja miten terapiaan voi hakeutua. Tietoa voi saada myös muista kriisiin liittyvistä ongelmista, kuten rahavaikeuksista, työttömyydestä ja aineriippuvuuksista. 

Kriisipalvelussa ei kerrota mitä asiakkaan tulisi tehdä. Hänelle tarjotaan erilaisia välineitä kriisin hallintaan, mutta on täysin asiakkaasta kiinni mitä hän tekee kriisituen jälkeen.


Sinun ei tarvitse jaksaa yksin.

Jos koet tarvitsevasi tai haluavasi keskuteluapua elämän ongelmatilanteessa, Suomen valtakunnallinen kriisipuhelin on tavoitettavissa numerosta 010 195 202. Linja on avoin arkisin klo 9.00-7.00 ja viikonloppuisin ja pyhinä klo 15.00-7.00. 

Paikallisista kriisikeskuksista saatte tietoa kotikuntanne verkkosivuilta. 

lauantai 3. lokakuuta 2015

Video: Hei hei mitä kuuluu? Päivitys ja blogin/kanavan uusia tuulia!

Hei aivan liian pitkästä aikaa! Moni on tainnut ajatellatkin, että en palaa enää bloggauksen ja vloggauksen pariin. Huomioiden tauon pituuden, ei ole mikään ihmekään. En ole koskaan ollut niin puhki kuin olen ollut tänä vuonna. En saanut aikaiseksi edes tehdä tilapäistä blogipäivitystä. 

Tilanteeni on kuitenkin nyt paljon parempi, ja rauhallisesti käynnistän blogiharrastustani uudelleen. Toivottavasti ymmärrätte. 

Tässä alkajaisiksi video, jolla kerron kuulumisia ja blogiini ja Youtube-kanavaani liittyvistä suunnitelmista.

Onpa kivaa olla täällä taas! :)