sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Viisi tapaa käyttää öljyjä kauneudenhoidossa

Olette saattaneet joistakin aiemmista postauksistani huomata, että rakastan öljyjä, erityisesti manteliöljyä. Ne ovat mielestäni monipuolisia ja edullisia kauneudenhoitotuotteita. Samat öljylaadut eivät tosin sovi kaikille; suosimani manteliöljy ei tietenkään sovi pähkinäallergikoille kun taas kookosöljy saattaa olla liian raskas tukkoisesta ihosta kärsiville. Käytännössä mikä tahansa kasviöljy sopii kosmetiikkakäyttöön, joten itselle sopivan öljyn saa selville vain kokeilemalla.

Koska öljyjen käyttö ei ole lainkaan itsestäänselvyys, haluan promotoida asiaa antamalla viisi vinkkiä, miten niitä voi hyödyntää.

1. Meikinpoisto
Oliiviöljy lienee maailman ensimmäinen meikinpoistotuote. Minulla on aina noin 100 millin suihkepullo manteliöljyä kylppärissä, josta päivän päätteeksi suihkautan pari annosta kämmenelle, hieron käsiäni yhteen, ja hankaan meikin pois - erityisesti silmämeikin. Käytin ennen vanulappuja, mutta se ei ainakaan minulla toiminut yhtä tehokkaasti kuin öljytyt sormet. Sotkuiset kasvothan siitä tulee, mutta käyn suihkussa iltaisin, joten se ei ole ongelma. Meikkini lähtee näin aina ongelmitta, eikä suihkun jälkeen kajalin rippeistä edes alaripsien tyvissä ole tietoakaan. Jos pidät eri tuoksuista, voit sekoittaa öljyyn muutaman tipan tuoksuöljyä. Itse tykkään erityisesti sitrushedelmien tuoksusta. Lisään siihen myös E-vitamiiniöljyä, mutta se on täysi vapaaehtoista.

2. Silkkiset ja kiiltävät hiukset
Minulla on pieni pullo arganöljyä. Sekoitan sitä myöskin noin 100 millin suihkepulloon veden kanssa suhteessa 1:10 (öljy : vesi). Suihkautan sekoitusta ihan vain muutaman pumppauksen verran hiuksiini suihkun jälkeen parisen kertaa viikossa. On tärkeää ravistaa pulloa hyvin ennen suihkuttamista! Hiukseni ovat superpehmeät, silkkiset, kiiltävät ja helpot stailata seuraavana päivänä. Tämä on itseasiassa uusin öljykeksintöni. Kun olen aiemmin käyttänyt öljyä suoraan hiuksiini sekoittamatta sitä mihinkään, jopa kun kyseessä on ollut muutama tippa, hiuksistani tuli ihan karmeat. Olen supertyytyväinen uuteen menetelmääni!

3. Kasvojen hoito
Öljyjä voi toki käyttää sellaisinaan kasvovoiteina, mutta tykkään hyödyntää niitä muilla tavoin. Käytän öljypohjaista itse tekemääni kuorinta-/naamiotuotetta. Sekoitan manteliöljyyn savijauhetta ja - kyllä! - kahvinpuruja. Ne tekevät sekoitteesta hellän kasvojenkuorinnan, mutta sitä voi myös käyttää pelkkänä kasvonaamionakin. Kun kuorinnan/naamion huuhtoo kasvoilta pois, iholle jää hoitava öljykerros, joka takaa sen, että minun ei tarvitse erikseen rasvata kasvojani kuorinnan/naamion jälkeen. Tähänkin voi halutessaan sekoittaa E-vitamiinia lisäravinteeksi ja/tai tuoksuöljyä, jos ei välitä kahvin tuoksusta.

4. Karvanpoisto
Ugh, sitten kaikkien vihaamaan toimenpiteeseen eli karvanpoistoon. Öljy sopii sheivausvaahdon/-voiteen sijasta käytettäväksi jos karvanpoiston suorittaa ajoterillä. Öljy sivellään vaahdon/voiteen tavoin minne tahansa kehoon, ja ei kun sheivaamaan. Öljyä ei tarvitse levittää kovin paljon. Ihoa ei taaskaan tarvitse erikseen jälkikäteen rasvata.

5. Vartalonkuorinta
Olen postannutkin pari vartalonkuorintareseptiä (kookosvanilja ja oliiviöljy-hunaja). Kotitekoisten vartalonkuorintojen runko on aina sama: kuorinta-aine ja öljy. Pelkästän ne riittävät ja toimivat mainiosti, mutta tykkään lisätä, jälleen kerran, jotain tuoksua joukkoon. Tämän hetkinen kuorintani tuoksuu laventelilta. Kuorinta-aineiksi sopivat sokeri ja suola. Minä käytän aina ruskeaa sokeria, koska se on hellempää kuin valkoinen sokeri tai (meri)suola. Oma suosikki selviää kokeilemalla.

Jakakaa ihmeessä kommenteissa omia öljy- tai muita tee-se-itse-kauneusvinkkejä! Haluan aina oppia lisää. Toivottavasti vinkeistäni oli myös hyötyä teille!

Hyvää sunnuntaita!

P.S. Tähän loppuun vielä täysin asiaan kuulumaton yli-innokkaiden kiljahdusten saattelema kommentti. Oletteko nähneet Sigman uuden, 9. päivä julkaistavan Creme de Couture-kokoelman? Se on saatava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti