keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Arvostelu: Living Nature Balancing Shampoo & Conditioner

Viime kuun Souk Souk-boksissa tuli matkakokoiset näytteet uusiseelantilaisen Living Nature-luonnonkosmetiikkamerkin kahdesta hiustuotteesta. Luonnonkosmetiikan puolelta hiustuotteet ovat minulle suurin mysteeri, sillä niissä minulle on tullut huteja suunnilleen yhtä paljon kuin osumiakin. Miten siis kävi hintavan Living Naturen kanssa?

'Tasapainottavassa' shampoossa vaikuttavat mm. tyrnille sukua oleva kumerahou ja ruskolevä. Hoitoaineessa on puolestaan hiustuotteissa paljon käytettyä manukahunajaa. Tuotteet on tarkoitettu kaikille hiustyypeille. Minun hiukseni ovat yleensä kuivat, mutta viime aikoina ne ovat olleet enemmän normaalit. 

Shampoon vannotaan puhdistavan hellävaraisesti kuivattamatta, minkä ansiosta hiusten tulisi olla hyvin kosteutetut, pehmeät ja helposti käsiteltävät. Hoitoaineen luvataan säilyttävän hiusten luonnollinen kosteus ja kiilto sekä estää takkuuntumista. Ei mahdottomia lupauksia mielestäni. 


Molempien tuotteiden hyvä (tai neutraali) ominaisuus on se, että ne eivät juurikaan tuoksu millekään. Se voi toki monen mielestä tehdä niistä tylsät, mutta mielestäni melkein-hajuttomuus tekee tuotteista lähestyttävämmät suuremmalle käyttäjäkunnalle. Valitettavasti siihen minun myönteiset sanottavani loppuvatkin. Vaikka tuotteiden pitäisi soveltua kaikille hiustyypeille, minun ohuelle kuontalolleni ne ovat aivan liian raskaat. Jo pelkästään shampoo ilman hoitoainetta tekee hiuksistani jopa likaisemman tuntuiset kuin ennen pesua. Luulin ensimmäisen käyttökerran jälkeen vain laittaneeni shampoota liikaa, mutta jopa pieni pisara tekee hiuksistani rasvaiset. Tiedätte varmasti tunteen - hiukset ovat sellaiset, kuin niihin olisi laittanut liikaa hoitoainetta tai hiusöljyä. Myös hoitoaineella on sama vaikutus.

Tiedostan täysin, että lopputulos saattaisi olla erilainen, mikäli hiukseni olisivat paksummat ja/tai kuivemmat. Tällä kertaa ei kuitenkaan natsannut.

Mikä on teidän viimeisin epäonnistunut tuotekokeilunne?

5 kommenttia:

 1. Living Natureen tuntuu törmäävän yhtenään, joten tämä oli mielenkiintoista kuulla. Hinta on kieltämättä näissä aikas suolainen. Ihan äkkiä ei nyt tule epäonnistumisia mieleen. Ne Essencen huulijutskat nyt oli aika huonot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sain nää boksista, enkä ostanut kokonaisia pulloja. Silloin olisi kyllä harmittanut!

   Poista
 2. Tulin vain innostuksissani lisäämään, että oli ihan pakkoa hankkia se Neven Duochrome ja se on jotain niin käsittämättömän upeaa, ettei voi edes tajuta. Aika kirkkaita & kiiltäviä sävyjä, mutta ei se mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, oli pakko googlettaa swatcheja ja sävyt näyttävät niin mielenkiintoisen erilaisilta muihin paletteihin tai yksittäisiin luomiväreihin verrattuna. Pakko tehdä tunnustus - se oli mulla jo yks päivä ostoskorissa, mutta sitten koneeseen tuli joku bugi enkä voinut tehdä ostosta loppuun :D. Nyt tosin tekee sitä vielä enemmän mieli, kun oot noin innoissasi siitä...! Apua, kyllä mie ihan varmasti ostan sen. Liian kaunis (verkko)kauppaan jätettäväksi ;).

   Poista
  2. Melkein sanoisin, että tämä kannattaa kyllä hankkia. Ihan samanlaista ei heti vastaan tule. En ole tämänkaltaisiin sävyihin törmännyt oikein missään muualla kuin jossain indie-kaupoissa. Muutamassa paletissa on ollut ehkä yksi duochrome-sävy, mutta tässä niitä on sentään koko paletillinen!

   Se täytyy sanoa, että muutamassa sävyssä pigmentti ei ehkä ollut ihan niin 100 % täydellistä kuin Nevellä yleensä, mutta oli se siltikin aika huippuluokkaa. Se oranssi sävy on jälleen aivan uskomattoman kermainen. Luin vasta myöhemmin, että näitä voisi käyttää myös märällä siveltimellä. En tiedä kannattaako kokeilla, saattaa olla tajunnan räjäyttävä kokemus se :D

   Poista