lauantai 14. helmikuuta 2015

Arvostelu: Neve Cosmetics Duochrome Eyeshadow Palette

Lupaan, että tämä on viimeinen Neve Cosmeticsiin liittyvä postaus vähään aikaan! Halusin saada tehtyä tämän arvostelun samalla viikolla swatch-postauksen kanssa, kun ne kaksi ovat toisiaan täydentäviä.

Mikä?

Mikäli jollakulla on mennyt jo ainakin viimeiset pari viikkoa kestänyt hehkutukseni ohi, niin syksyllä ilmestynyt Duochrome on italialaisen Neve Cosmetics-merkin mitä upein ja ainutlaatuisin paletti. Se sisältää kymmenen luomiväriä, joissa on vaihteleva duochrome-efekti, eli valosta riippuen väri näyttää erilaiselta. Siitä syystä kaikki sävyt ovat hyvin metallisia ja pari sisältää glitteriäkin. (Tarkemmat sävykuvaukset kannattaa tsekata ylläolevasta postauslinkistä.)

Paletti sopii vegaaneille, eli se ei sisällä eläinperäisiä raaka-aineita.Toinen tuotteen ainutlaatuisuus on se, että pannut saa irrotettua paletista. Niiden järjestystä voi täten muokata mieleisekseen tai mikäli omistaa useamman merkin paletin, niiden värejä voi sekoitella keskenään mielensä mukaan. 

 Millainen pigmentti ja koostumus?

Swatch-postauksen nähneet jo tietävät, että paletin pigmenttisyys painii aivan omassa luokassaan. Ainoankaan sävyn pigmentissä ei ole valittamista. Päinvastoin - ne alkavat elää iholla, kuten hyvän luomivärin pitääkin. Ne tuntuvat sormissa hyvin kermaisilta ja kaikin puolin laadukkailta. Erityisesti glitterittömien sävyjen koostumus on hyvin tasainen. Glitterhippuset tekevät koostumuksesta hieman jauhoisemman, mutta eivät mitenkään häiritsevästi. Neve Cosmeticsille tyypillisesti nämäkin luomivärit ovat pehmeitä pannuissaan.

Sitten pari meikkiä, joiden avulla näette osan sävyistä käytössä. Ensimmäinen on neutraali kuparimeikki violeteilla sisärajauksilla ja säväyksellä vaaleanvihreää liikkuvan luomen keskellä.
Toisesta meikistä mieleeni tulee merenneito, sillä käytin siinä turkoosin, vihreän ja violetin sävyjä. 
Värien kesto luomilla pohjustajan kanssa on erinomainen. Se ei ole kertaakaan paennut luomen keskelle viiruksi, tai siirtynyt muuten epämääräisesti. Myös värit näyttävät hehkuvilta vielä kahdeksan ja kymmenenkin tunnnin jälkeen. Toki ne haalistuvat hiukan, mutta yleisesti ottaen meikki näyttää päivän päätteeksikin melko moitteeltomalta.

Paletin heikkoudeksi on mainittava perusvärien puute. Koska siinä ei ole yhtään mattaa tai edes satiinista häivytysväriä, paletti on yksinään melko hankala käyttää. Siihen kaipaa kaveriksi jotain neutraalia, kuten ruskeita, harmaita, taupeja tai mustaa. Paletti on kuitenkin sen verran erikoinen, että mielestäni sitä ei ole edes tarkoitettu täyttämään kaikkia luomiväritarpeita. Se on antoisa nimenomaan luomivärejä keskimääräistä enemmän arvostavalle, joka haluaa leikitellä ja kokeilla jotain uutta.

Mistä ja kuinka paljon? 

Merkin oma verkkokauppa toimittaa EU-maihin (33,80€), mutta paletti on tilattavissa Suomeen myös esimerkiksi CutECOsmeticsista (24,95£, ~ 34€) ja Beauty Chamber-kaupasta (myöskin hintaan 24,95£/34€). 

9 kommenttia:

 1. Upeita meikkejä! Tuo sinisävyinen on erityisen hieno. Tein joskus kesällä tuollaisen merenneitomeikin shoppailureissulle ja täytyy sanoa, että siihen oli totuttelemista. En oikein tuntenut oloani kotoisaksi. Tuollaisia meikkejä täytyy siis vain harjoitella lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tollaset siniset/vihreät/turkoosit eivät tosiaankaan osu meikäläisenkään mukavuusalueelle, joten totuttelemista on ehdottomasti! Tällaset paletit ovat omiaan vastaavanlaisille kokeiluille kun neutraalia meikkiä on melkein vaikeampi tehdä kuin värikkäämpää.

   Poista
 2. Vau mitkä sävyt! Nyt sormet syyhyää tälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osta, osta! Haluan nähdä, että mitä upeita taideteoksia saisit taidoillasi aikaan tällaisella paletilla! Minä kun lähinnä vaan räpellän :D.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niinpä! Pitää vähän opetella hyödyntämään niitä parhaani mukaan.

   Poista
 4. Ihania meikkejä, toi merenneito on mieletön! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, kiitos Jonna :). Tällainen erikoisempi paletti pistääkin yrittämään uudella tavalla.

   Poista
 5. Oi oi mikä ihanuus tää oikein on?! :o

  VastaaPoista