tiistai 10. marraskuuta 2015

Arvostelussa vegaanikosmetiikkaa: Pacifica Ultra CC Cream Radiant Foundation

Pacifica - tuo kosmetiikkamerkki, johon olen halunnut tutustua jo vaikka kuin pitkään, mutta syystä tai toisesta muut kosmetiikkaostokset ovat aina priorisoituneet sen edelle. Kun Naturisimo, yksi suosikkinettikaupoistani, läjäytti sähköpostiini houkuttelevan tarjouksen 20% alennuksesta kaikista puljun tuotteista, tajusin vihdoin tarttua tilaisuuteen hankkia edes yhden Pacifican tuotteen. Rakastan vegaanista Logical Harmony-blogia, jonka kirjoittaja Tashina on kehunut Pacifican CC-voidetta moneen kertaan. Hänen asiantuntemukseensa nojaten perustelin itselleni sijoituksen jälleen kerran yhteen meikkipohjaan. Minä kun rakastan meikkipohjia.

Pakkaus

Kohtalaisen kivannäköinen pakkaus sisältää erinomaisen pumpun, jolla saa sopivan määrän tuotetta. Yksi pakkausinhokeistani on nimittäin epäluotettavasti toimiva pumppu, mutta tämä toimii moitteettomasti. Hyvä Pacifica! Pakkaus on myös merkin nettisivujen mukaan täysin kierrätettävä.


Ominaisuudet

Voiteen luvataan olevan 2-in-1-tuote. Sen tulisi sekä hoitaa ihoa että toimia meikkipohjana. Kookospähkinän taianomaisen kosteutuksen ansiosta tuotteen vannotaan soveltuvan kuivallekin iholle. Suojakerroin 17 blokkaa sekä UVA- että UVB-säteilyn.

CC-voide on saatavilla kahdessa eri sävyssä: minun omistamani Light ja tummempi Medium. Vertailun vuoksi haluan näyttää teille miltä sävy Light näyttää parin muun vastaavan tuotteen kanssa. Kuvassa näette Pacifican vasemmalla, monelle  tutun Lumenen CC-voiteen keskellä (myöskin sävy Light) ja tummuudestaan kuuluisan Laveran 6-in-1 Beauty Balmin oikealla. Pacifica ei sentään ole vielä Laveran asteilla, mutta sävy on mielestäni melko tumma vaaleimmaksi sävyksi. 

Koostumukseltaan voide ei tunnu perinteiseltä meikkipohjalta. Olisi ehkä totuuden venyttämistä mikäli kutsuisin tuotetta geeliksi, mutta jotain geelimäistä siinä on. Se tuntuu iholla hyvin kevyeltä, erittäin miellyttävältä ja se asettuu iholleni siten, että se tuntuu hyvin samettiselta. Siltä osin se saa minulta täydet pojot.


Toimivuus

 Ennen kun kukaan ehtii ihmettelemään tyylitöntä pipoani ja erityisesti blogikuvissa, niin antakeehan minun selittää. Osallistuin tällä viikolla dermatologian tutkimukseen, jossa minulta otettiin kaksi koepalaa päänahasta. Näytteet eivät olleet suuret, mutta ne piti tikata kuitenkin. Sen takia en voi pestä hiuksiani edes kuivashampoolla kahteen vuorokauteen tikkien laitosta. En saanut myöskään pestä hiuksia kolmeen vuorokauteen ennen näytteiden ottoa. Hiukseni ovat olleet pesemättä ja kuivashampootta nyt yli neljä vuorokautta, ja näyttävät aika karmeilta. Asiaa ei myöskään yhtään auta se, että en uskallata harjata hiuksiani normaalisti tikkien takia. Pipo pelasti virallisen bad hair dayn!

Vasemmalla näette täysin meikittömät kasvoni ja oikealla kasvoillani on ainoastaan Pacifican CC-voidetta. Yleensä laitan peitevoiteen meikkipohjan alle, mutta tällä kertaa se ei tietenkään ollut soveliasta eikä kasvoillani ole mitään muuta kuin tätä CC-voidetta. Kuvat on otettu täysin luonnonvalossa ja eikä niitä ole muokattu ollenkaan. Näette siis niin rehellisen lopputuloksen kuin vain inhimillisesti näin netin välityksellä voin.

Kuvista näkyy, että voide tasoittaa ihon sävyä ja peittää pieniä virheitä. Myös silmänaluseni ovat hieman vaaleammat, vaikka yleensä sille alueelle laitankin peitevoidetta. Saan tummahkon sävyn toimimaan hyvin ihollani, mutta sen häivyttäminen vaatii enemmän huolellisuutta verrattuna esim. Lumenen vastaavaan tuotteeseen.

 

Johtopäätös

Pidän tuotteesta kovasti. Sen valttikortteja ovat kaunis jälki ja kevyt, hengittävä koostumus. Vaikka saan sävynkin toimimaan omalla ihollani, monelle pohjoismaalaiselle se voi olla liian tumma ja/tai lämmin. Haluan jättää sen jokaisen omaan harkintaan.

Tuote saatavilla Naturisimon verkkokaupasta hintaan 16,99£ (~ 24€). Postikulut ovat ilmaiset.

Kutkuttaako? Oletteko kiinnostuneet Pacificasta merkkinä?

3 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida että tykkään kyllä Logical Harmonyn vegaanilinjasta, mutta en siitä, että Tashina ei päästä mun ihan oikeasti asiallisia, hänen oman kosmetiikkalistansa kokoamista koskevia kommentteja ikinä läpi. :'D

    VastaaPoista