torstai 11. joulukuuta 2014

Vaihtoehtoinen pikkujoulumeikki: Shiro Cosmetics Lingered in Twilight

Joulun ja vuodenvaihteen juhlameikkeihin kuuluvat taatusti toimivat klassikkovärit, kuten kulta, kupari, pronssi, ja savuinen musta. Halusin kokeilla jotain erilaista, joten päädyin tekemään sinertävänvihreän silmämeikin, kenties pikkujouluihin. Se tosin sopii hyvin ympäri vuoden muihinkin iltamenoihin. Tässä teille kuvallinen selostus kokeilustani vaihe vaiheelta. 

1. Tein luomelle valkoisen pohjan NYX'in Milk-kynällä ennen varsinaista luomiväriä. En kuitenkaan voi käyttää sitä ainoana pohjustajana, vaan sitäkin laitoin suosikkipohjustajani, theBalmin Put A Lid On It'in, päälle. 


NYX:in Wonder Pencilillä tein puolestaan pienen siiven silmän ulkonurkkaan kulmakarvan siipeä kohti. Käytän tätä tekniikkaa joskus samaan tarkoitukseen kuin mihin jotkut käyttävät teippiä: tekemään silmämeikin ulkonurkasta tarkemman ja siistimmän. Teipillä saa toki vielä tarkempaa jälkeä, mutta kynälläkin tehty raja ohjailee meikkiä.

Korostin silmän sisänurkankin Wonder Pencilillä.


2. Seuraavassa vaiheessa käytin Shiron Hobitti-kokoelman Lingered in Twilight-luomiväriä, joka on mustapohjainen sinertävänvihreä. Upea väri, jota ei tule käytettyä tarpeeksi usein. 


Taputtelin luomiväriä kuvan litteällä siveltimellä koko liikkuvalle luomelle. Kuten huomaatte, pysyin valkoisten rajojen sisäpuolella. 


3. Kun luomiväriä oli sopiva määrä makuni mukaisesti, aloin häivytellä väriä sekä luomivakoa kohti, siitä ylöspäin ja hieman yläviistoon. Pysyttelin edelleen valkoisen viivan yläpuolella. Tässä vaiheessa on tärkeää käyttää puhdasta häivityssivellintä, jotta lopputulos ei näytä likaiselta. Itse käytin Makeup Geekin Blender Brush-sivellintä, mutta voit toki käyttää mitä tahansa saatavillasi olevaa, jonkin verran pörröistä ja pyöristettyä sivellintä. 


4. Saatoit jo edellisistä kuvista huomata, että olen korostanut sisänurkkaa entisestään. Laitoin NYX'in kynän päälle vielä Sleekin Vintage Romance-paletin hopeaa sävyä pienellä litteällä siveltimellä. Se on aivan u-p-e-a sävy kirkastamaan sisänurkkia.

Muistathan myös häivyttää ulkonurkan valkoisen viivan kokonaan pois. Sen voi tehdä vaivattomasti sormin taputtelemalla kynänjälkeä alaspäin luomiväristä. Se jättää ulkonurkasta siistin, mutta utuisen.


5. Sitten vielä meikin viimeistely! Tein sisärajaukset Urban Decayn 24/7 Glide-On Eye Pencilillä (tummanvioletti Rockstar), sillä se pysyy siinä tehtävässä ylivoimaisesti parhaiten kaikista muista omistamistani rajauskynistä. Soap & Gloryn violetilla Smoulder Kohl-kynällä puolestaan rajasin alaripsirajan, sillä se on hieman kirkkaampi violetti kuin Rockstar. Halusin violetin sävyn, joka todella tuo esille luomivärin ja silmieni luonnollista vihreyttä. Yläripsirajaan päätyi suursuosikkini, eli Soap&Gloryn rajaustussi Supercat. Ylärajauksista tuli tosin kovin kummalliset, joten yrittäkää olla välittämättä siitä...


6. Jotta alarajaus olisi intensiivisempi, laitan violetin kynän päälle vielä kerroksen luomiväriä. Vintage Romance-paletissa on upeita violetin ja purppuran sävyjä. Käytin E.L.F.'in Studio Concealer Brushia, sillä se on sopivan pieni alaluomelle.


Voila! Meikki näyttää ripsivärin jälkeen tältä. Alaluomen violettia lukuunottamatta meikki on hyvin epätyypillisen värinen minulle. Oli todella piristävää kokeilla jotain uutta!

Mitä värejä tai sävyjä te haluaisitte käyttää silmämeikissä enemmän?

7 kommenttia:

 1. Ooh niin ihana! Vihreitä luomivärejä minulla on joka lähtöön, mutta käytän niitä tosi harvoin. Pitäisi vaan opetella käyttämään enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sepä se, pitäisi vaan päättää, että tarttuu niihin mukavuusalueen ulkopuolisiin sävyihin useammin...

   Poista
 2. Upea silmämeikki! Pyöreäsilmäisenä oon niin kade sun ihanista kissansilmistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis wau mikä kohteliaisuus, Satu! Pelastit kyllä nyt mun päivän ja koko viikonlopun! Mua nimittäin on niin monta kertaa harmittanut tää mun silmien muoto ja raskaat luomet, kun joskus tuntuu, että silmien auki ollessa ei näy mitään muuta kuin rajaus. Kiitos kiitos kiitos <3.

   Poista
  2. Tämä on vanha postaus mutta minunkin on vain pakko tulla kehumaan noita silmiäsi, jotka on niiiin erikoiset. Kissansilmät todellakin, eikä ainoastaan muodoltaan, mitä voi sanoa monistakin silmistä, vaan myös väreiltään ja... siis tuo katse :-O Sehän on kuin leijonan kohtaisi silmästä silmään! Sinulla on niin voimakkaat silmät että ei ihan joka tytöllä tule vastaan tuollaisia. Sinä jos kuka voit käyttää vaikka mitä smaragdinvihreitä ja violetteja sekaisin :) Upea meikki juuri sinulle. (Voin vain kuvitella miten hirveältä se näyttäisi minun hailakoissa ja hajamielisen näköisissä silmissäni :D)

   Poista
 3. Hankalia värejä on sininen ja vihreä, joita en käytä oikeastaan koskaan. Pitäisi varmaan repästä! :) kiitos hyvästä vinkistä nuden rajauksen kanssa!
  Onko sulla muutes piilarit? Itse touvoisin meikkivinkkejä piilolinssien kanssa käytettäväksi, esim. Sisärajaus on usein poissuljettu sen vuoksi.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repäise ihmeessä, saattaa vaikka piristää!

   Mulla ei ole piilareita, joten sen suhteen mulla ei ole meikkivinkkejä. Suosittelen tsekkaamaan ylempänä kommentoineen Satun blogin. Hän käyttää piilareita päivittäin, ja hänellä on myös meikkaajan koulutus, joten hänen blogistaan saattaa löytyä vinkkejä :).

   Poista