perjantai 30. tammikuuta 2015

Kauneusbloggaaja-haaste (The Beauty Blogger Tag)

Bongasin tämän haasteen upeasta Lara Zone-blogista. Ajattelin tehdä sen tällaisena välipalapostauksena. Kanssabloggaajat, tarttukaa tekin haasteeseen! Mikäli joku teistä blogittomista lukijoista haluaa myös vastata näihin kysymyksiin, voitte tehdä niin jättämällä tähän postaukseen kommentin vastauksinenne. Lukisin niitä mielelläni.

1. Ovatko hiuksesi luonnostaan kiharat vai suorat?
Hieman laineikkaat, joten ne saa kiharoille ja suoriksi melko vaivattomasti.

2. Mikä on luonnollinen hiustenvärisi?
Ihan vaan sellainen keskiruskea, jossa on kultaan taittavia suortuvia siellä täällä.

3. Värjäätkö hiuksesi itse vai käytkö kampaajalla?
Monen vuoden kemialliseen värjäyskierteeseen kyllästyneenä hennaan hiukseni kotona fiiliksen mukaan noin kerran kuussa. Hennaus toimii samalla myös hiusnaamiona. 

4. Kuinka usein peset hiuksesi?
Lukekaa ja kauhistukaa: joka päivä! Kyllä vain. Pesen hiukseni shampoolla joka ilta. Tiedostan sen olevan täysin psykologinen riippuvuus, eikä tarpeesta johtuva tapa. Toivottavasti kukaan ei nyt ala luennoimaan aiheesta minulle, sillä olen tullut sille jo immuuniksi lukuisten kampaajien saarnojen jälkeen ;). Hoitoainetta käytän kerran viikossa.

5. Pukeudutko samaan tyyliin joka päivä vai vaihteleeko tyylisi usein?
Tyylini on aika samantyyppinen päivästä toiseen. Pidän smart casual-tyylistä, mikä minun kohdallani usein tarkoittaa arkeen sopivaa mekkoa tai hametta. Toinen tyylini peruspilari on värikkäät farkut, joita minulla on kattavahko valikoima. Niihin yhdistän neutraalin yläosan - suosikkejani ovat sifonkipuserot, joiden päälle voi viileämpinä päivinä heittää neuletakin ja/tai huivin. 

6. Teetko itse mani-/pedikyyrisi vai käytkö laittamassa ne ammattilaisella?
Minun kynsienhuoltorutiinini koostuu lähinnä kynsien lyhyenäpidosta ja lakkauksesta, joten teen ne itse. 

7. Kuinka usein vaihdat kynsilakkaasi?
Yleensä kerran viikossa. Lakkaaminen on ihan kivaa, mutta olen laiska lakan poistossa.

8. Lakkaatko varpaankyntesi myös talvisin, vai ainoastaan kesällä?
Ainoastaan kesällä, enkä silloinkaan välttämättä. Se johtuu juuri tuosta laiskuudestani poistaa lakka, joka kehtuuttaa minua entistä enemmän, mikäli kyseessä ovat varpaankynnet...

9. Kuinka kauan sinulla menee aikaa tehdä meikkisi valmiiksi?
Arkiaamuna käytän siihen puolisen tuntia. Jos meikkailen viikonloppuna huvikseni, siihen voi hurahtaa tuntikin, mikäli testaan uusia tuotteita tai harjoittelen eri tekniikoita.

Asiaan täysin liittymätön kuvituskuva. Porkkanakakkua ja English Breakfast-teetä.

10. Kumman teet meikissä ensin, silmät vai pohjan?
Teen pohjan aina ensin. Tiedän, että olisi käytännöllisempää tehdä silmämeikki ensin mahdollisen varisemisen takia, mutta ongelmallisten luomieni takia minun kannattaa tehdä pohja ensin. Minun täytyy laittaa kaksi kerrostas luomivärinpohjustajaa ja antaa niiden kuivua erikseen ennen silmämeikin tekoa. Laitan ensimmäisen kerroksen aamupesun yhteydessä ja toisen juuri ennen meikkausta. Sen kuivumista odotellessa teen pohjameikin.

11. Keräiletkö meikkejä, voi ostatko niitä vain silloin, kun oikeasti tarvitset?
Hah hah, kyllä minulla on kertynyt meikkejä jo sen verran, että tarpeeseen ei tarvitse ostaa kuin ripsaria, luomivärinpohjustajaa ja ehkä kulmageeliä silloin tällöin. Kyllä tätä voi keräilyksi kutsua.

12. Kuinka usein käytät tekoripsiä?
En koskaan. Silmälasien käyttäjälle ne ovat kovin epäkäytännölliset. Ripseni osuvat linsseihini usein jo pelkästään ripsivärin voimalla.

13. Teetkö päivittäin ihan "täyden" meikin?
Yleensä juu. Jonkinlaisen pohjan teen aina, mutta kiireessä jätän varjostukset, korostukset ja monimutkaisemmat silmämeikit välistä.

14. Meikkaatko silloin, kun olet yksin kotona tai perheen kanssa?
Meikkaan useinkin yksin kotona ollessa. Testaan silloin uusia tuotteita tai kokeilen muuten vain erilaisia kikkoja tai sävyjä, joita en voi tai uskalla käyttää arkena. Ulkosuomalaisena näen perhettäni harvoin, mutta Suomessa käydessäni en meikkaa ollessani pelkästään vanhempieni luona.

15. Poistutko kotoasi ilman meikkiä?
Jep - asioilla käynti luonnistuu meikittäkin. Töihin tosin meikkaan aina!

16. Kuinka monta selektiivisen kosmetiikan tuotetta omistat?
Jos selektiiviseksi nyt lasketaan Diorin ja Chanelin kaltaiset merkit, niin en yhtään ainutta. Kalleimmat omistamani tuotteet ovat semi-selektiivisiä, eli Urban Decayta ja theBalmia.

Avomieheni serkun kultainennoutaja Chestnut eli Chessie.

17. Kuinka usein peset meikkisiveltimesi?
Tavoitteeni on syväpuhdistaa kaikki kerran viikossa, mutta todellisuudessa aikaväli on yleensä puolestatoista kahteen viikkoon. Siinä välillä putsailen käytetyimpiä siveltimiäni E.L.F.'in pikapuhdistussuihkeella.

18. Suunnitteletko päivän asusi edellisenä iltana, vai teetko päätöksen samalla kun pukeudut?
Valitsen asuni olennaisimman osan (mekko, hame tai housut) edellisenä iltana ja loput päätän aamulla. Sama pätee meikkiin: valitsen luomiväripaletin illalla, loput aamulla.

19. Kuinka usein vaihdat käsilaukkuasi?
Hyvin harvoin! Kuulun niihin, jotka hamstraavat laukkuut kaikkea tarpeetonta, joten laukun vaihtaminen on melko työlästä. Minulla on pari arkilaukkua, joita vuorottelen neljän-viiden kuukauden välein.

20. Mihin aikaan käyt illalla nukkumaan ja heräät aamuisin?
Yritän mennä sänkyyn viimeistään klo 23, mutta saatan valvoa puoleenyöhön lukien kirjaa tai blogeja tai katsellen Youtubea. Aamulla herätykseni on soimassa viimeistään 6.45, mutta nousen yleensä seitsemältä.

21. Kuinka usein ja milloin urheilet?
Joogaan 20 minuutista tuntiin Youtube-videoiden parissa neljästä viiteen kertaan viikossa. Myönnettävä tosin on, että kunnon aerobista liikuntaa harrastan vähän. Kävin ennen säännöllisesti uimassa, mutta kyllästyttyäni siihen sekin on jäänyt.

22. Oletko vasen-, vai oikeakätinen?
Olen auttamattoman oikeakätinen. En osaa tehdä melkein mitään pelkästään vasemmalla!

23. Kuinka pitkä olet?
En ole varma, että onko minua mitattu sitten yläkouluaikojen, mutta silloin minut mitattiin 170-senttiseksi.

24. Puhutko vieraita kieliä?
Jos nyt totta puhutaan, niin englannin lisäksi en puhu muita vieraita kieliä maininnan arvoisesti. Ruotsi on ruosteessa, enkä koskaan ole osannut ranskaa tai saksaa perusteita pidemmälle. Ikuinen kehitystehtäväni on opetella hakka-, ja kantoninkiinaa, sillä avomieheni ja hänen perheensä puhuvat niitä. Osaan alkeita, mutta en ihan vielä mainitsisi niitä CV:ssä...

25. Kuinka monta lemmikkiä sinulla on?
Valitettavasti ei yhtään. En ole koskaan aikuisikäni aikana asunut asunnossa, jossa saisi pitää lemmikkejä.

26. Kuinka usein käyt Bloggerissa?
Joka päivä, ellei minulla ole jotain erikoisempaa aktiviteettia.

27. Luetko blogeihin jätettyjä kommentteja?
Luen, ja ne ovat mielestäni yksi parhaita asioita blogeissa. Opin paljon kommenteista, sillä suurin osa kommentoijista ovat todella fiksuja. Minun tosin pitäisi ryhdistäytyä kommentoijana, ja jättää kommentteja paljon nykyistä enemmän.

28. Pidätkö listaa kokeilemisen arvoisista tuotteista, kun luet muiden blogeja?
En kirjoita niitä ylös, mutta tallennan himotusta aiheuttavista tuotteista kertovat postaukset kirjanmerkkehin.

Siskoni 12-vuotiailta tyttäriltä, eli minun tätitettäviltä, saatu kirje ja kumilenksuista punottu ranneke.

29. Miten päädyit blogisi nimeen?
Se vain tuli mieleeni sen kummempia suunnittelematta. Blogin nimi kuvastaa juuri sitä, mitä blogini minulle on: rentoutumista, aivojen tuuletusta. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi ollut fiksumpaa keksiä nimi, joka viittaisi kosmetiikkaan jotenkin.

30. Mitä kameraa käytät kuvaamiseen?
Blogini ja Youtube-kanavani pyörivät hyvin matalalla budjetilla: käytän sekä kuviin että videoihin puhelimeni kameraa. Minä en paljoa hifistele! Puhelimeni on Nokia Lumia 920.

31. Kuinka usein siivoat kotonasi?
Nyt kyllä hävettää myöntää, että en niin usein kuin pitäisi. Kuten siveltimienkin pesun kanssa, siivousväli on puolitoista-kaksi viikkoa.

32. Mikä on lempivärisi?
Huomaan olevani erityisen kiintynyt ruskeanpunaiseen, viininpunaiseen ja violettiin. Niitä käytän paljon meikissä ja pukeutumisessa. Noin yleisellä tasolla pidän paljon myös vihreän eri sävyistä.

33. Mikä on lempi kauneus-/muotilehtesi?
Suomessa käydessäni tartun aina Kauneus&Terveys-lehteen. Täällä Britannian saralla Marie Claire on mieleeni, vaikkakin luen lehtiä melko harvoin nykyään.

34. Kiroiletko?
Luulen kiroilevani paljon, mutta silloin kun kiroilen muiden kuullen, he ovat kovin hämmästyneiltä. Kiroilen varmaan enemmän päässäni kuin ääneen.

35. Mitä aiot tehdä lopun päivän ajan?
Kirjoittaa väikkäriä, ja varmaan neuloa hieman samalla kun katson jotain Netflixistä.

4 kommenttia:

 1. Tätä oli tosi kiva lukea, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, ja kiva kun luit! Tee ihmeessä itsekin :).

   Poista
 2. Tämä oli tosiaankin todella kiva kysely ja mukavia vastauksia! Täytyy laittaa taas korvan taakse (tosin siellä on jo niin paljon kaikenlaista, että uutta ei paljon mahdu). En kyllä tiedä uskaltaisiko tämän omassa blogissa täyttää, koska noihin siivousaiheisiin kysymyksiin ei vaan ikipäivänä kehtaisi vastata totuudenmukaisesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Korvien taustat ovat tosiaan täynnä. Tää on hyvä postaus, jos joskus ei pääse kirjoitusvireeseen ollenkaan tai muuten vaan tökkii.

   Poista