torstai 15. lokakuuta 2015

Arvostelu: Sokeripillerin Saksikäsi Edward

Nyt kun paketin avaus ja ensivaikutelma on tehty, on aika arvioida paletti perusteellisesti. Mikäli tämä lanseeraus on mennyt sinulta ohi, värikkäistä ja superpigmenttisista luomiväreistä tunnettu Sugarpill julkaisi Saksikäsi Edward-elokuvan 25. juhlavuoden kunniaksi elokuvaan perustuvan luomiväripaletin. Paletissa on kuusi väriä. Blogini hengen mukaisesti Sugarpill on eläinkokeeton merkki. Suurin osa heidän tuotteistaan soveltuvat vegaaneille, mukaan lukien tämä paletti. 

Pakkaus

Tuotteen pakkaus on kerrassaan kiehtova. Kansi on hyvin yksityiskohtainen ja teemaan sopiva. Se voi olla riittävä syy keräilijöille paletin hankkimisille. Paletin materiaali tuntuu samanlaiselta pahvilta kuin Too Facedin vanhoissa paleteissa magneettikiinnityksellä. Sisäkannessa on riittävän kokoinen peili silmämeikin tekoon. 
Värit

Ei sen enempää pakkauksesta, sillä kaikki ovat kiinnostuneita väreistä, vai mitä? Kuudesta väristä jopa neljä ovat mattoja, ja kaksi hohtavia. Seuraavaksi kuvaus jokaisesta väristä yksitellen. Jokaisesta sävystä on kaksi swatchia: vasemmanpuoleinen on tehty paljaalle iholle, oikeanpuoleinen theBalmin Put A Lid On It-pohjustajan päälle.

Home Sweet Home

Matta vaaleansininen, jonka pigmentti on kohdallaan. Se on todella tasainen ja hyvänlaatuinen väri, jonka tekstuuri tuntuu sormessa hyvin silkkiseltä. Väri levittyy ja häivyttyy upeasti. Ei muuta valittamista kuin että en osaa vielä ottaa tällaisesta sävystä kaikkea irti!Ice Angel

Hohtava duochrome-sävy, eli siinä näkyy kahta eri väriä riippuen kuvakulmasta. En kerrassaan saanut vangittua moista ominaisuutta kameralla, mutta se tulee voimakkaasti esiin luomilla. Se näyttää harmahtavan valkoiselta paletissa, mutta kirkkaan taivaansiniseltä luomilla. En saa duochrome-ominaisuutta esiin edes kädelle swatchatessa, mutta se näyttää meikissä mielettömältä. Vaikka en olekaan suuri sinisten ystävä, tätä sinistä osaan arvostaa.

The Inventor

Paletin toinen hohtava sävy. jota kuvailisin tummanharmaaksi. Tässäkin sävyssä on pigmentti kohdallaan, hohdehippuset pysyvät hyvin värissä kiinni eivätkä varise poskille. Sävy ei kuitenkaan ole niin hohtava, etteikö sitä voisi edes tällainen lurppaluominen käyttää ulkonurkan tummentamisessa. Oikein etevä sävy, jolla saa kauniit smokeyt aikaan.


Suburbia

Tässä on paletin monitoimiväri, sillä Sugarpill suosittelee sitä käytettäväksi sekä luomivärinä että poskipunana. Suburbia on matta kirkas koralli, joka täydentää hyvin paletin sinisävyjä. Vaikka matta Home Sweet Home on äärimmäisen hyvälaatuinen, Suburbia on suureksi harmikseni melkeinpä sen vastakohta. Eron tuntee heti jo paletissa, sillä Suburbia on kaukana Home Sweet Homen kermaisuudesta. Se tuntuu kuivalta, minkä takia pigmenttiä siitä joutuu oikein maanittelemaan irti. Luomilla Suburbia on samanmoinen. Vaikka kuinka pakkaisi ja vaikka minkälaisella siveltimellä, sävy näyttää korkeintaan varjolta pannuun verrattuna. Saan sillä lähinnä korallin vivahdusta meikkiin. Swatcheista näkyy, että pohjustajan päällä se on jopa huonompi kuin paljaalla iholla! Mainittava tosin on, että juuri tämä pohjustaja ei ole parhaimmillaan kuivien luomivärien kanssa, mikä saattaa vaikuttaa asiaan. Poskipunana se toimii keskinkertaisesti.Heart-Shaped Cookie

Helpotuksekseni paletin kolmas mattasävy on täyttä unelmaa. Se on kermaisempi kuin kerma itse, häivyttyy upeasti, ja se on monikäyttöinen ja jopa välttämätön sävy. Väri näyttää paletissa hyvin vaalealta persikalta, mutta minun luomillani se näyttäytyy hyvin luonnollisena kerman tai luonnonvalkoisen sävyisenä. Sen ansiosta se soveltuu täydellisesti koko luomille laitettavaksi ennen varsinaista silmämeikkiä, häivytyssävyksi, liikkuvan luomen keskelle tuomaan hyvin luonnollista valoa, tai valaisemaan hennon luonnollisesti sisänurkkia tai kulmaluuta. Kerrassaan rakastan tätä sävyä.
Castle On The Hill

Valitettavasti paletin viimeinen sävy on myöskin pettymys. Se muistuttaa koostumukseltaan Suburbiaa olematta aivan yhtä kuiva. Sävy näyttää paletissa herkullisen tummanruskealta, jossa on aavistuksen pieni vivahdus munakoisoviolettiin. Luomilla tai muuten iholla se kuitenkin näyttää harmaanruskealta, eikä edes yhtä tummalta kuin paletissa. Häivytys ei ole hassumpaa, mutta tämänkin kanssa tulee tunne, että sitä joutuu pakkaamaan enemmän kuin pitäisi saamatta tyydyttäviä tuloksia. Tämä olisi voinut olla upea väri.


Instagramiin (@aivojentuuletusprojekti) olen nämä pari meikkiä ja laittanutkin. Ensimmäiseen käytin kaikkia muita sävyjä, paitsi Home Sweet Homea ja Ice Angelia. Halusin tässä pakata Suburbian korallin hehkua keskellä luomea, mutta se ei vaan millään onnistunut. Siitä näkyy vain häivähdys luomivaossa. Ihan kiva arkimeikki, tosin.


Tässä meikissä mennään oikein kunnolla mukavuusalueeni ulkopuolelle. Luomilla Home Sweet Homea, kolmannes sisänurkissa tehty Ice Angelilla, ja luomivaossa ihan pikkuisen The Inventoria ja viimeisenä Heart-Shaped Cookie häivyttämässä.


Johtopäätös

Paletissa on paljon hyvää. Se on värikokoelmaltaan ainutlaatuinen, sen pakkaus on laadukas ja esteettisesti miellyttävä, luomiväripannut ovat suuria, paletin peili ajaa asiansa, ja suurin osa väreistä ovat korkealaatuisia.

Mutta.

Silloin kun kuuden värin paletin hinta on 36$/26£/31€, sillä hinnalla jokaikisen värin on oltava priimakamaa. Suburbia ja Castle On The Hill laskevat paletin tasoa harmillisesti, enkä varmaan ostaisi sitä nyt mikäli olisin tiennyt saman ostaessani tai jos minulla olisi ollut mahdollisuus swatchailla palettia kivijalkakaupassa.

En tosin halua teidän ajattelevan, että lyttään paletin kokonaan. Siitä ei ole ollenkaan kyse, sillä paletilla saa kyllä hyvännäköisiä meikkejä aikaan. Laadun puolesta se ei vain ole yhtä tasainen, kuin hinta antaa odottaa.

Onko paletti hitti vai huti teidän mielestänne? Jakakaa mietteitänne kommenteissa!

4 kommenttia:

 1. Tän sävyt on kyllä mahtavat! ♥ Harmi, ettei laatu ole ihan sitä mitä saisi, tuolla hinnalla tosiaan toivoo saavansa tasalaatuisen paletin : /

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää sävyt saavat myös mut haastamaan itteni, sillä molemmat sininen ja harmaa ovat mulle epätyypillisiä. Harmi tosiaan! Perustelen sen itselleni keräilykappaleena. ;)

   Poista
 2. Sugarpillin luomivärit ovat ihania mutta. Tämän paletin kohdalla ei himotusta tullut. Kivoja meikkejä olet kyllä saanut aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mulla on pitkään houkutuksen kohteena ollut se Burning Hearts-paletti. Siinä on ihania sävyjä.

   Poista