lauantai 7. maaliskuuta 2015

Tehokulutusta peliin: pannuprojektini tavoitteet

Olette kenties nähneet kauneusyhteisössä viime kuukausina pientä ostoshysterian vastaista kapinaa. En nyt niinkään tarkoita ostoslakkoilua, mutta jo ennestään omistamien tuotteiden ahkerampaa ja tietoisempaa täsmäkulutusta. Kosmetiikkafanaatikolle tuppaa kertymään purkkia, purnukkaa ja tuubia melkoista vauhtia. Vaikka ikisuoskkeihin tarttuukin useammin kuin niihin ihan kivoihin tuotteisiin, etenkin värikosmetiikka kuluu hirvittivän hitaasti. Vaikka se meinaakin unohtua, niin värikosmetiikankin säilyvyydellä on rajansa. Tässä kohtaa on lienee turhaa myös mainita tilan puute.

Ajattelin siis kokeilla nyt tätä suositummaksi koko ajan nousevaa pannuprojekti-liikettä. Olen siis valinnut muutaman tuotteen, joita tykkään jo ennestään käyttää paljon, mutta joihin olen sitoutunut entistä enemmän ja tietoisemmin. En ole tosin asettanut mitään aikarajaa, joten kulutuksen nopeus jäänee nähtäväksi,

HC-pannuprojektilaiset ottavat tehtäväkseen kuluttaa niinkin pitkäkestoisia tuotteita kuin luomiväripaletteja tiettyyn aikarajaan mennessä. Minä lähden helpommalla liikenteeseen valitsemalla neljä voidemaista tuotetta.

Silk Naturals Neopolitan HD Blush Trio

Minusta tuntuu, että en muista tuotteista puhukaan kuin tästä! Suunnilleen kolmasosa tästä pikkupaletistahan on jo kulutettukin, ja korostusväriin on syntymässä ihan mukava kuoppa. 


Wet n Wild CoverAll Concealer Palette

Tässä toinen tuote, josta pidän ihan hirveästi. Käytän siitä pääosin vaaleanpunaista ja vihreää korostusväriä, joiden loppuunkulutus ei varmaan kestä ihan hirveän kauaa. Kahta muuta sävyä, eli korostustuotetta ja lähimpänä ihon omaa sävyä olevaa peiteväriä käytän hyvin harvoin, joten niiden kanssa minulla on tsempattavaa.


Soap & Glory Make Yourself Youthful CC Cream (Good Light)

Vaisusta ensivaikutelmasta huolimatta yhdeksi meikkipohjasuosikikseni nousseen CC-voiteen kulumista on hyvä seurata purkin kyljen ikkunasta. Suunnilleen kolmasosa enää jäljellä. Olen tällä hetkellä täysin hurahtanut puuterimaisiin mineraalimeikkipohjiin, mutta palaan aina voidemaisiin meikkipohjiin. Kyllä tämä saa taas kyytiä.


Makeup Revolution Cover & Conceal Palette (Light)

Nyt projektin haasteosioon. Kyseessähän on kahdeksan peitevoiteen paletti, jossa pannunpohjat loistavat jo viidessä tuotteessa. Kulutettu määrä on kuitenkin niin pieni, että se ei vielä kerro juuri mitään siitä, että saisinkohan koko paletin loppuun vaikkapa ennen vuodenvaihdetta. Aion kuitenkin kokeilla! Minulla on sen verran useampi peitevoide, että ei tee yhtään pahaa ottaa haasteeseen kaksi peitevoidepalettia.


Oletteko te harkinneet pannuprojektia? Yritättekö tehokuluttaa jotain tuotetta tällä hetkellä? 

9 kommenttia:

 1. Onnea projektiin!
  Palettini muuten kuluu hitaammin kuin kuvittelin, vaikka luomivärinapit on pieniä, mutta onneksi ei kuitenkaan tylsistytä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelinkin juuri noin, että jos otan luomiväripaletin kulutukseen, niin kyllästyn siihen hirmu nopeesti... Onneksi sua ei kyllästytä :).

   Poista
 2. Ooh, sinä rupesit tähän urakkaan! Itse en ole uskaltanut, koska en välttämättä saisi valmista aikaiseksi edes kymmenessä vuodessa. Toisaalta minulla on se etu, että tiettyjä tuotteita, kuten juuri noita peitevärejä, ripsareita ja yleensäkin meikkipohjatuotteita minulla on käytössä oikeastaan yksi kerrallaan, joten loppuvat ne muutenkin :D (tosin tuon Wettiksen nelikon korostusväriin en ole juurikaan koskenut. Saattaa olla, että heitän sen menemään kun olen käyttänyt ne 3 muuta sävyä pois)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä et miten mun käy! Voi olla, että alkaa pitkästyttää nopeastikin... Toi Wettiksen korostaja on tosi intensiivinen. S itä pitää laittaa hyvin vähän kerrallaan, joten kulunee ekstrahitaasti.

   Poista
 3. Mä lähdin tähän pannuprojektiin mukaan kans, ja uhosin käyttäväni Sleekin luomiväripaletin loppuun tänä vuonna! Saa nähä, kuinka etenee, mutta tähän mennessä on ollut tosi hauskaa laittaa itsensä meikkaamaan "tylsällä" paletilla, ja kehittelemään uusia meikkejä siitä! ^__^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wauuu, hei odotan suurella mielenkiinnolla edistymistäsi projektissasi! Olet rohkea :D! Itse en millään uskalla kokeilla luomiväripaletin tyhjentämistä... :O

   Poista
 4. Moikka! Haastoin sut blogihaasteeseen, saa skipata jos ei nappaa!
  http://highandlight.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. En ole koskaan harkinnutkaan ryhtyväni tehokulutukseen, mitä nyt lutrailen pesuaineiden kanssa aika haipakkaa. Ja olisihan se kai järkevääkin, kun noita huulipunia ja kynsilakkoja alkaa kertyä, eivätkä ne kaikki voi mitenkään kestää koherentteina ikuisesti! :D

  Hmm, mites tuo MuRin peitevoidepaletti, siinä näyttää olevan kaikki pannut ihan samansävyisiä (ainakin melkein) eli kiinnostaisi tietää, miten käyttelet sitä!

  Niin juu, liityin lukijaksi! Tule ihmeessä katsastamaan mun blogi, jos kiinnostaa!:):)

  //Fanni
  http://mennentullen.blogspot.fi/

  VastaaPoista