keskiviikko 28. elokuuta 2013

Hongkong-haalinta

Hei pitkästä aikaa!

Olen vihdoin kotiutunut kymmenen päivän Hongkongin lomaltani. Matka oli tiivistettynä huikean mielenkiintoinen ja opin paljon uutta paikallisesta kulttuurista. Toivon saavani kulttuurisokin, ja toive täyttyi paikallismajoituksen ansiosta. Oli ihanaa syödä kiinalaista ruokaa joka päivä - tosin edes yhdenkin kasvisruokailijalle sopivan vaihtoehdon sisältäviä ravintoloita oli aika vaikea löytää etukäteen suunnittelematta. Hongkongin hintataso on suunnilleen sama kuin täällä Britanniassa sillä erolla, että ulkona syöminen on paljon edullisempaa. Kemikalioita oli pilvin pimein, ja etenkin korealainen ja japanilainen kosmetiikka tuntui hallitsevan markkinoita. Minulla oli mukanani lista eläinystävällisestä aasialaisesta kosmetiikasta, mutta en löytänyt niitä merkkejä ainakaan niistä liikkeistä, joissa kävin. En kuitenkaan halunnut ottaa elämäntehtäväkseni sopivan kosmetiikan löytämistä, koska halusin pääasiallisesti tutustua matkakohteeseeni muuten. Pieneltä shoppailulta ei tietenkään vältytty, joten tässäpä teille asianmukainen haalintapostaus!

Kaikki ostamani tuotteet (osa niistä ovat lahjoja):



Kauneuslöytöni: meikkilaukku; EOS-huulirasvat; i nuovi cheek blush; i nuovi-luomiväri (Copper); Melvitan näytteitä; Herbline Essentials Aloe Vera & Honey Moisturizer; ecopure Aloe cleansing foam


Dr. Jart Water Fuse Blemish Base (Most Moist) (unohdin kokonaiskuvista)

Kosmetiikka en tosiaan ostanut ihan hirveästi, koska minulla ei ollut hyvää pohjatietoa aasialaisten merkkien testausmenettelyistä eikä tietenkään nettiä saatavilla shoppailuhetkellä, että olisin voinut asian tarkistaa. Ostin suurimman osan näistä tuotteista kosmetiikkaliikeketjusta nimeltään Sasa, jonka liikkeitä oli ympäri Hongkongia melkeinpa joka kadun nurkassa. Niissä oli runsaat valikoimat vaikka miten ihania purkkeja, joita oli kiva tutkia, vaikka en niitä ostaa aikonutkaan. Törmäsin sellaiseen merkkiin kuin i nuovi. Ihastelin erityisesti sen luomivärivalikoimaa, josta yksilövärit olivat alennuksessa. Niiden pigmentti oli aivan upea kokeillessani värejä käteeni, ja ilokseni i nuovin tuotteissa lukee "no animal testing, no animal products". Menetin hurmoksissani kriittisen ajattelun taidon, ja ostin merkiltä kaksi tuotetta: kuparisen luomivärin ja voidemaisen poskipunan. Näin jälkikäteen tsekattuna en olekaan täysin vakuuttunut yhtiön 'no animal testing'-väittämästä. Minun on pakko laittaa niille sähköpostia, ja kysyä tarkennusta asiaan. Netistä en ole löytänyt oikeastaan mitään tietoa. Jos joku teistä tietää i nuovin testauskäytännöistä jotain, tieto olisi enemmän kuin tervetullut! Ai niin, siltä varalta jos onnistuin hämmentämään jotakuta - Hongkong ei vaadi kosmetiikkaa eläinkokein testattavaksi kuten manner-Kiina.

Seuraavaksi silmäni osuivat legendaarisiin EOS-huulirasvoihin! Niitä on kyllä täällä Briteissä saatavilla, mutta tietääkseni vain netistä, enkä ole koskaan tullut ostaneeksi niitä. Ne sattuivat olemaan Sasassa alennuksessa, joten mun oli pakko ostaa pari. Nyt minulla on niiden ihanat minttu- ja sitruunarasvat. Bloggaajien ja youtubelaisten keskuudessa olen kuullut hyvin ristiriitaisia arvioita niistä, joten minun oli aivan pakko päästä kokeilemaan niitä itse. Niiden aurinkosuojakerroin on 15, mikä oli Hongkongin kaltaisessa paikassa kätevää. Ennakoin pitäväni sitruunarasvasta enemmän, sillä pidän yleensä kaikista sitrustuotteista. Toisin kävi - olen aivan hullaantunut minttuisesta rasvasta! Se kihelmöi huulilla mukavasti pari minuuttia levittämisen jälkeen ja tuntuu todella rasvaavan huuliani. Sitruunarasvakin toimii, mutta mielestäni se ei ole yhtä kosteuttava. Mintusta tulee huulillekin raikas fiilis. Olen ehkä löytänyt huulivoiteiden pyhän Graalin!

I nuovin ja EOS:n lisäksi ostin Sasasta kuuluisan korealaisen merkin eli Dr. Jartin - minkäs muun kuin - BB-voiteen. Näitä samoja BB-voiteita on tarjolla täällä Briteissäkin, mutta ne sattuivat olemaan Sasassa alennuksessa, joten halusin ostaa sen. Voiteita oli erilaisia eri ihotyypeille, joten valitsin sarjan Most Moist-voiteen, eli tietenkin kuivalle iholle sopivan. Testasin sitä kunnolla ekaa kertaa vasta tänään, sillä Hongkongissa ei ollut mitään järkeä käyttää meikkiä. Se olisi jokapäiväisissä yli 30-asteen helteissä sulanut pois alta aikayksikön, ja halusin pystyä pyyhkimään kasvojani pitkin päivää. Ensivaikutelmani mukaan sen koostumus on hyvin kevyt mutta mielestäni keskipeittävä, se on helppo levittää ja häivyttää ja se pysyy kasvoilla pitkään. Sävyjä näissä BB-voiteissa oli vain yksi, ja se on todella vaalea mielestäni. Asia tosin korjaantuu lisäämällä The Body Shopin Bronzing Gel For Face-voidetta, jota sekoitan melkein jokaiseen meikkivoiteeseeni. Se muistuttaa mielestäni kovasti MUA:n Undress Your Skin-meikkivoidetta koostumuksen, peittävyyden ja helppouden suhteen.

Sain näiden Sasa-ostosteni kylkiäisenä ecopure Aloe-puhdistusgeelin. Sitä olen käyttänyt jo monta kertaa. Se tuntuu puhdistavan kasvoni hyvin, mutta ei siinä mielestäni ole mitään sen ihmeellisempää kuin suurimmassa osassa muissakaan puhdistusgeeleissä. Eihän mulla niitä nyt olekaan kuin neljä kylppärissä...

Suloisen rusettimeikkilaukun ostin pienestä liikkeestä, jossa oli esillä kaikennäköistä aloittelevien paikallissuunnittelijoiden juttuja: koruja, julisteita, sarjakuvia, vaatteita jne. Tuo meikkilaukku oli mielestäni uniikki ja niin sievä, että se oli aivan pakko saada. Törmäsin yhtenä päivänä myös Melvitan omaan liikkeeseen, jossa piipahdin pikaisesti. En tiennytkään, että niillä on omia liikkeitä. En ostanut sieltä mitään, mutta sain silti ilmaiseksi kolme näytettä ja ihmeellisen lasinalussetin, joka näkyy toisessa kuvassa. Herbline Essentials-voiteen ostin Dubain lentokentältä, jossa jouduimme odottamaan jatkolentoa muutaman tunnin. Voide on on osoittaunut todella miellyttäväksi. Se sopii kaikille ihotyypeille, mutta on siitä huolimatta kosteuttava, mikä on harvinaista. Sen koostumus on silti kevyt ja se tuoksuu ihanalta. Suosittelen tutustumaan! Mua kiinnostaa nyt niiden muutkin tuotteet.

Esittelen loput ostokseni vain kuvin, ettei tästä postauksesta tule hillittömän pitkä ja tylsä!

Tuo keskimmäinen esine on perinteinen kiinalainen hiusneula. Mun pitää etsiä tutoriaaleja netistä, että osaan käyttää sitä jotenkin!

 Laukku ja huivi

 Lehdet ovat ystävälleni, joka harrastaa kiinan opiskelua. Peili on myös tuliainen hänelle. Pussissa olevat seesaminsiemen&pähkinä-herkut ovat puolestaan työkavereilleni.

Pari korttia, shottilasi joita kerään, pattereita jotka ostin tekonologiamessuilta, Melvitan lasinaluset ja aasialaisia kuivattuja herkkuja. Niiden maut ovat Ginger Lemon, Ten Scents Olive ja Supreme Licorice.

Vasemman ylänurkan pusero on 6ixty8ight-nimisestä liikkeestä. Sen alapuolella oleva toppi on jostain pienestä vaatekaupasta. Oikeanpuoleiset paidat ovat molemmat Uniqlosta. Ne ovat itseasiassa Ivana Helsingin suunnittelemat! Ihastuin niihin tosin ensin tajuamatta, että ne olivat SuomiDesignia ;).

Siinäpä mun ostokset! Mitäs pidätte? Kysykää lisätietoja, jos jokin askarruttamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti