keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Pari tee-se-itse-vinkkiä ja päivän silmämeikki

Näin eilen hyödyllisen videon The Body Shopin virallisella Youtube-kanavalla heidän öljyjen käytöstä. En ole koskaan kokeillut The Body Shopin öljyjä, mutta minulla on manteli- ja kookosöljyä, jotka ovat todella kivoja ja riittoisia monitoimituotteita. Innostuin videon hiussuihkevinkistä, josta en ollut kuullut aiemmin. Videossa kehotetaan lisäämään vähän öljyä veteen suihkepullossa ja suihkuttamaan liuosta kuivuudesta kärsiviin hiuksiin. Minulla sattui juuri olemaan yksi käyttämätön pieni suihkupullo, johon tein liuoksen manteliöljystä, vedestä ja sitruunatuoksuöljystä. Suihkutin sitä useamman kerran hiuksiini, mikä teki niistä aivan mielettömän herkullisen tuoksuiset. Todella helppo ja edullinen omatekoinen hiustuoksu! Haluan ostaa nyt useampia eri aromiöljyjä tähän tarkoitukseen. Minulla on joitakin muitakin tuoksuöljyjä, kuten mansikka ja mustikka, mutta ne ovat halpistuotteita ja tuoksuvat ihan liian makeilta. Olen pilannut monet erät itse tekemiäni voiteita käyttämällä niitä tuoksuja, koska niiden tuoksu on niin voimakas, että en nauttinut tekeleideni käyttämisestä. 

Käytin omassa suihkeessani siis näitä tuotteita:


Juuri passelin kokoinen suihkepullo. Itse liuos on epämiellyttävän harmaata.


Luottotuotteeni eli Miaroman makea manteliöljy. Sitruunaöljy on myös Miaroman.

Innostuin myös tekemään käsi- ja kasvovoidetta sekä deodorantti/semi-antipersipanttituotteen eilen. Käyttämässäni kaupan antiperspirantissa ei ole mitään vikaa, mutta koska olen DIY-henkinen, halusin kokeilla miten sen tekeminen onnistuu. Löysin deodorantin ohjeen Redditin /r/NaturalBeauty-palstalta. 

Ohje: Tee-Se-Itse-deodorantti

1/4 kuppia* kookosöljyä
3 kukkurallista rkl jojobavahaa (alkuperäisessä ohjeessa käytetään mehiläisvahaa; minä tykkään enemmän kasviperäisistä vahoista)
(1 tlk E-vitamiiniöljyä - itse en käyttänyt, koska minulla ei ole sitä)
8 tippaa tea tree-öljyä 
(1/8 tlk tuoksuöjyä - itse en käyttänyt)
1/8 kuppia ruokasoodaa

*Huom. Koska ohje on amerikkalainen, osa yksiköistä on 'kuppi'. En tiedä, että paljonkohan se on esim. deseinä tai milleinä, mutta itse käytin Muumi-kuppia mittana. 


Sulata vaha ja kookosöljy kaksikerroskattilassa tai vastaavassa miedossa lämpötilassa. Itse käytän Pyrex-mittakannua ja kattilaa. Sekoita hyvin. Kun vaha on sulanut kokonaan, lisää tea tree-öljy ja tuoksuöljy(t). Käännä levy pois päältä ja lisää ruokasooda. Kaada seos pehmeään muottiin, josta tuote on helppo saada kovettuneeta pois. Minä käytin paria paperista muffinivuokaa. Anna seoksen jähmettyä muotissa yön yli. 

Koska tein deodorantin eilen, tämä on ensimmäinen testipäiväni. Käytöstä on nyt yli kymmenen tuntia aikaa, ja kainaloni ovat edelleen kuivat! Minulla ei tosin ole hikoiluongelmaa enkä luottaisi tähän tuotteeseen tärkeissä tilaisuuksissa kuten juhlissa, mutta minulla tämä näemmä estää hikiset kainalot tavallisen työpäivän ja  kaksi n. 25 minuutin kävelyä. Jee! 



Kuten mainitsin, tein eilen myös käsi- ja kasvovoidetta. Kokeilun alkuperäinen tarkoitus oli tehdä toimiva käsivoide kotiin että töihin, sillä minulla ei ole ainoatakaan käsivoidetta tällä hetkellä. Minulla on jemmassa jonkin verran erilaisia ohjeita, joten kokeilin summamutikassa yhtä, johon tarvittavat ainekset minulla oli jo valmiiksi. Olen kirjoittanut tämän ylös joskus kauan sitten netistä, mutta en valitettavasti tiedä alkuperäistä lähdettä. 



Ohje: Syväkosteuttava käsi- ja kasvovoide


1/2 kuppia aloe vera-geeliä

n. 20 ml mehiläisvahaa (kuten yllä, käytin tässäkin jojobavahaa)
1/4 kuppia manteliöljyä
5 tippaa tuoksuöljyä

Sulata vaha ja öljyt kaksoiskattilassa tms. miedolla lämmöllä. Kun vaha on sulanut ja manteliöljy on hyvin sekoitettu, anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä tovi. Kun seos on jäähtynyt, sekoita joukkoon aloe vera-geeli pienissä erissä. Lisää lopuksi tuoksuöljy, ja sekoita hyvin. Laita voide jääkaappiin tekeytymään.

Ohjeen nimi ei alunperin ole 'syväkosteuttava', mutta voiteesta tuli aika raskas, joten kutsun sitä syväkosteuttavaksi. Se sopii hyvin kuivalle iholleni, mutta sen imeytymisessä kestää tovi jos toinenkin. Se voisi toimia hyvin niiden syväkosteutukseen tarkoitettujen hanskojen kanssa. Taidan ostaa sellaiset seuraavalla kaupunkireissullani. Käytin tätä eilisiltana yövoiteena, ja täytyy myöntää, että ihoni oli erittäin pehmeä tänä aamuna. Suosittelen tätä tuotetta vain kuivalle iholle jo ennestään pitkän imeytymisajan vuoksi. Tämä on siis ihan kiva tuote itsessään, mutta ei sellainen, jota kaipasin. Haluan kevyehkön käsivoiteen, joten reseptien metsästys jatkukoon.


Lupasin tähän loppuu vielä päivän silmämeikin. Tein tänään hempeän silmämekin, jossa on roosaa ja tummanviolettia. Alla kuva meikkiin käyttämistäni tuotteista.

Urban Decay Mariposa-paletti; Soap&Glory Thick & Fast-ripsiväri; Gosh Long Lasting Eyeliner Pen (tummanvioletti); B. is for Beautiful Eye Shimmer in Dusk till Dawn



Tällainen look niillä tuli. Käytin Dusk till Dawn-luomiväriä pohjana. Laitoin päälle aavistuksen verran Mariposa-paletin vaaleaa Skimp-väriä. Käytin luomivaossa ja luomien ulkonurkissa saman paletin Rockstar-sävyä. 



Siinä kaikki tältä erää. Olen menossa Alicia Keysin konserttiin perjantaina, joten viikonloppuna lienee jonkinnäköistä illan asua ja meikkiä tiedossa. 

Seuraavaan kertaan ja pitääkää huolta itsestänne ja toisistanne! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti