lauantai 26. huhtikuuta 2014

Arvostelu: NYX Butt "naked" Turn the other cheek-paletti

Vilautinkin täällä blogin puolella yhtä meikkiä, jonka tein NYX:in uudehkolla Butt "naked" Turn the other cheek-paletilla. Ostin paletin jokin aika sitten, ja aikani sillä intensiivisesti sillä leikittyäni ajattelin kirjoittaa siitä muutaman sanan ja jakaa kuvia setin luomiväreistä, poskipunista ja korostusväreistä. Harmillisesti NYX on Suomessa vaikeasti saatava merkki, mutta käsittääkseni jotkut kosmetiikkaintoilijat tilaavat sitä esimerkiksi Cherry Culture-sivustolta. Omat NYX:in tuotteeni tilaan Britannian NYX-verkkokaupasta, joka ei valitettavasti toimita Suomeen. Britanniassa matkaileville kuitenkin tiedoksi, että joitakin NYX:in tuotteita saa nykyään myös Next-nimisistä vaateliikkeistä.Paletissa on kaksi kerrosta: luomivärit ja kasvoille tarkoitetut värit, jotka jakautuvat poskipuniin ja korostuspuutereihin. Kasvopuuterit ovat siis omassa lokerikossaan, joka on helppo vetää esiin luomivärien alta. Luomiväreissä on mielestäni hyvä sekoitus mattoja, hohtavia ja jopa glitteriäkin sisältäviä sävyjä. Poskipunista puolet ovat mattoja toisen puoliskon käsittäessä hohtavia sävyjä. Kaikki kolme korostusväriä ovat hohtavia.

Seuraavaksi tarkempi katsaus luomiväreihin.


Yleisesti ottaen luomivärit ovat mielestäni hyvälaatuisia, mutta puuterisia. Ne ovat siis pehmeitä, mikä ei haittaa minua, mutta tiedän sen haittaavan joitakin muita. Yllättävää kyllä, paletin matat sävyt ovat mielestäni tasalaatuisimpia ja helpoimpia käyttää. Kuten värinäytteistä näkee, alarivin musta on tosiaankin musta. Se on loistava sävy sumusilmiin tai ihan vain rajauksiin. Paletin vasemman puoliskon taupe-sävyt ovat selkeitä suosikkejani niin itse sävyjen kuin koostumuksen puolesta. Glitteriä sisältävät sävyt puolestaan ovat ehdottomasti heikkoja lenkkejä. Erityisesti alarivin kolme oikeimmanpuoleista ovat harmillisen huonoja. Pigmentti on epätasaista ja se jotenkin vain hajoaa.


Poskipunat ja korostuspuuterit ovat samaa tasoa luomivärien kanssa: yleisesti ottaen hyvälaatuisia, vaikkakin pehmeitä. Poskipunasuosikkini on vasemmalla oleva mattainen fuksia. Se näyttää iholla todella raikkaalta ja pirteältä. Poskipunien hohtoisuus näyttää iholla kauniilta ja luonnolliselta, ei mitenkään hileiseltä vaikka sitä pelkäsinkin. Vaikka pidänkin näistä poskipunista, en ole mitenkään erityisen innoissani setin korostuspuutereista. Kaksi tummempaa korostajaa ovat laadultaan parempia kuin kolmikon vaalein sävy. Tekstuuriero näkyy mielestäni hyvin swatcheista: vaalein korostuspuuteri näyttää iholla epätasaiselta verrattuna kahteen muuhun sävyyn. Olen itse ihastunut ja käyttänyt eniten keskimmäistä korostuspuuteria. Sillä saa juuri minun iholleni sopivan hehkun eivätkä pienet glitterhippusetkaan näy iholla ollenkaan, kun tuotteen vain häivyttää hyvin. Sama pätee myös paletin hohtaviin poskipuniin.

Arvostelun yhteenveto

Ruusuja

+ suurin osa paletin tuotteista ovat hyvälaatuisia
+ mattaluomivärien pigmentti on yllättävän voimakas, helppo häivyttää jne.
+ poskipunat ovat toimivia ja voimakaspigmenttisiä, mutta eivät pelottavan värikkäitä Sleekin tapaan
+ paletti on kätevä kiireisimpinä aamuina, kun ei jaksa kaivella kaikkia tuotteita erikseen varastoista
+ hyvä matkapaletti

Risuja

- hohtavien ja glitteristen luomivärien ja korostusvärien laatu vaihtelee
- kolmen korostuspuuterin sijaan palettiin olisi voitu laittaa esim. kaksi erilaista aurinkopuuteria ja yksi korostuspuuteri
- Suomessa vaikeasti saatava tuote

Loppukaneettina sanoisin, että tämä paletti ei ole mitenkään ainutlaatuinen esimerkiksi värimaailmansa tai laatunsa puolesta, mutta se on oikein kelvollinen paletti arkikäyttöön. Sopii erityisesti ihmisille, jotka pitävät ns. meikittömästä meikistä tai eivät voi käyttää rohkeaa silmämeikkiä töissä.

Mitä mieltä te olette paletin sävymaailmasta? Luuletteko, että teillä olisi käyttöä vastaavalle tuotteelle?

2 kommenttia:

  1. Huh! Onneksi tämä ei ollut ihan superhyvä, koska palettia ei tahdo saada oikein mistään (kolusin tietenkin kaikki netin nurkat heti läpi) Pretty.fi:ssä on muuten ihan kohtuullinen kokoelma Nyxiä. Tosin tätä palettia ei sielläkään ollut, mutta muutama muu kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, sanottakoon, että ilman tätä palettia *voi* elää, vaikka kiva tuote onkin. Kiva kuulla, että kaikkia NYX:in tuotteita ei tarvitse tilata ulkomailta asti!

      Poista