perjantai 2. toukokuuta 2014

Kokeilussa laadukasta luonnonkosmetiikkaa: BiOrganics Hair Care

BiOrganics on uudehko, BUAV-sertifioitu hiustenhoitosarja, jonka kaikki tuotteet soveltuvat vegaaneillekin. Kaikki merkin tuoteperheet ovat myös luonnonkosmetiikkaa. Tutustuin merkin Hair & Scalp Rebalancing-shampoohon ja Salon Secret Elixir Hair Perfecting Oil-hiusöljyyn Lovelula-kauneusboksin ansiosta. Rakastuin molempiin tuotteisiin palavasti. Ne tekivät hiuksistani kerrassaan upean pehmeät ja selkeästi terveemmän tuntuiset verrattuna muihin käyttämiini hiustuotteisiin.

Niinpä en voinut tehdä muuta kuin tilata kokonaisen hiustenhoitosetin merkiltä. Minulla on kuivat ja ohuet hiukset, minkä perusteella BiOrganicsin sivut suosittelivat minulle Replenishing-tuoteperhettä. Se on suunnattu kuiville ja vahingoittuneille hiuksille. Setin hiusöljy on sama kuin aiemmin kokeilemani, mutta shampoo ja hoitoaine ovat minulle uusia.


Settiin kuuluu arganöljyä ja vehnäproteiinia sisältävä Salon Secret Replenishing Shampoo (250 ml), arganöljyllä ja kasviproteiinilla ravitseva Salon Secret Replenishing Treatment (vastaa hoitoainetta) (250 ml) sekä arganöljyä ja tuoksuilangiaa (ylang ylangia) sisältävä Salon Secret Elixir (50 ml). Ostin lisäksi Biomin Protein Vitamin Spray-suihkeen (250 ml), jonka pitäisi ravita hiuksista eloisammat.

Shampoon, hoitoaineen ja hiusöljyn luvataan:
 • kosteuttaa
 • heleyttää ja uusia hiusta
 • pehmentää
 • lisätä kiiltoa
 • nopeuttaa hiusten kuivumista 
Biomin-suihkeen puolestaan pitäisi kosteuttaa, korjata ja vahvistaa kuivia, vahingoittuneita ja hentoja hiuksia. 

 Myönnän, että minulla on ollut vaikeuksia tarttua tähän arvosteluun. Kuten sanoin postauksen alussa, rakastin Rebalancing-shampoota. Kosmetiikkabloggaajan luonteeseen kuulunee uteliaisuus uusia tuotteita kohtaan, joten en voinut vastustaa kiusausta kokeilla eri shampoota eli tätä Replenishing-sarjaa. Se ei nimittäin mielestäni ole yhtä hyvä, tai siis minun hiuksilleni, sopiva sarja shampoo verrattuna Rebalance-shampoohon. Älkää käsittäkö väärin - molemmat shampoot ovat oikein oivallisia - mutta Rebalancessa oli jotain erityistä, jota kaipaan Replenishingissä. Sekä Repleshing shampoo että hoitoaine kosteuttavat ja pehmentävät hiuksia ja tekevät niistä miellyttävän tuntuiset. Väitän kuitenkin, että Rebalance-shampoo teki hiuksistani jopa pehmeämmät, mikä on oikeastaan ainoa syy, miksi pidän siitä enemmän. Harmi, vaikka käytänkin Replenishing-shampoon ilomielin loppuun. Replenishing Treatment-hoitoaine on shampoiden tavoin varsin kelvollinen tehden hiuksistani mukavat koskettaa. Se ei kuitenkaan ole korvaamaton, vaikka siitä vähän sellaista toivoinkin.

Salon Secret Elixir Hair Perfecting Hair Oil-öljystä ja Protein Vitamin Spray-suihkeesta on tullut hiusteni hoidon kulmakiviä. En halua käyttää mitään muita hiusseerumeita tai öljyjä enää! Niitä on kylpyhuoneen kaappiini jäänyt muutama tyhjänpantiksi saatuani tämän parivaljakon. Käytän öljyä ja suihketta eri päivinä, sillä en koe tarvetta laittaa niitä yhtäaikaisesti. Kun hiukseni näyttävät erityisen lässähtäneiltä ja väsyneiltä, käytän vitamiinisuihketta, kun taas turvautun öljyyn useammin. Molemmat tuotteet tekevät hiuksistani helposti käsiteltävät, pehmeät, kauniin näköiset ja terveet. Suosittelen molempia tuotteita, mutta ne eivät välttämättä ole tarpeeksi erilaisia ollakseen must-tuotteita yhdessä. Mielestäni peruspulliaiselle vain toinenkin voi jo riittää. Jos minun pitäisi valita niistä vain yksi, ottaisin hiusöljyn. Se kosteuttaa hiuksiani kaikista tehokkaimmin.

Yhteenvetona sanoisin, että koko setti, vitamiinisuihke mukaan lukien, on oikein hyvää hiustenhoitoa - erityisesti luonnonkosmetiikaksi. Olen lisäksi kokeillut Weledan, Laveran, Yes To Carrotsin ja John Masters Organicsin hiustenhoitotuotteita ja mielestäni BiOrganics päihittää kaikki. Harmillisesti tulin valinneeksi shampoon, josta en pidäkään yhtä paljon kuin aiemmin kokeilemastani. Aion ehdottomasti joskus tulevaisuudessa hankkia täysikokoisen Rebalancing Shampoo-pullon. Hiusöljy ja -suihke ovat aivan huikeita tuotteita, joita ilman hiukseni eivät enää osaa olla!

BiOrganicsia voi ostaa esimerkiksi merkin omasta verkkokaupasta tai Lovelulasta.

Mikä on teidän suhteenne luonnolliseen hiustenhoitoon? 

2 kommenttia:

 1. En ole luonnonkosmetiikan hiustuotteita koskaan kokeillut, mutta tämä sarja kyllä edelleenkin houkuttelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaankin sellainen merkki, jonka tuotteita suosittelisin nimenomaan luonnonkosmetiikan puolelta :).

   Poista