lauantai 13. joulukuuta 2014

Arvostelu: Natural Code by Lumene Dual Drama Mascara

Nyt blogissani nähdään harvinaisuus, nimittäin suomalaista kosmetiikkaa. Se ei toki ole harvinaisuus suurimmassa osassa suomalaisista kosmetiikkablogeista, mutta ulkomailla asuessa Lumenea ja muitakin pohjoismaisia merkkejä tulee hamstrattua vähemmän. Minulle kävi kuitenkin onnenpotku viime kuussa, kun voitin Natural Code-sarjan Dual Drama-ripsivärin Instagram-arvonnassa. Jiihaa! Lumene vieläpä lähetti palkinnon suoraan minulle, eikä vanhempieni (suomalaiseen) kotiosoitteeseen. Kiitos paljon hyvästä palvelusta!

Mikä?

Parabeeniton, hajusteeton ja alkoholiton ripsari, jonka tarkoitus on sekä tuuheuttaa että pidentää. 


Millainen harja ja koostumus?

Tämän ripsarin jipon pitäisi olla harjassa. Se itse asiassa muistuttaa minua Essencen  Extreme-ripsivärin harjasta. Se on muovinen, ja koostuu eripituisista harjaksista, jotka oletettavasti vastaavat 'dual drama'-vaikutuksesta. Harja on suurehko, mutta ei mahdottoman kömpelö. Se on helppokäyttöisempi kuin tuo Essencen ripsari tai vaikkapa Soap&Gloryn Thick & Fast, joka tunnetaan isosta harjastaan. Tuotteen myyntivaltiksi harjaan on suunniteltu tehostepää, joka koostuu pienistä harjaksista aivan harjan päässä. Lumenen sivuilla opastetaan tehostepään käyttöä alaripsien ja ulkonurkkaripsien viimeistelyyn.

Värin koostumus on paksuhko, mutta myös kosteahko. Sen kuivumista saa odotella tovin kauemmin kuin keskivertoripsaria.

Tässä kuvassa harjassa on minun ripsilleni sopiva määrä väriä...


... kun taas tässä kuvassa harjassa on väriä juuri sen verran kuin tuubista harjaan tarttuu. Tehostepään harjakset tarttuvat ripsariin liiankin tehokkaasti, minkä takia ainakin minä joudun pyyhkäisemään melko paljon tuotetta tuubin suuaukkoon ja hieman paperiinkin. Se on harmillista, sillä paperiin pyyhkäistessä tuotetta menee hukkaan.


Entäs lopputulos ja kesto?

Sitten itse pääasiaan. Millaiset ripset sillä oikein saa? Jos ylimääräisen värin jaksaa pyyhkäistä harjasta pois, niin ripsarilla saa oikein mainiota jälkeä. Se tosiaan sekä tuuheuttaa että pidentää, mutta ripsien erottelussa on parantamisen varaa. Ensimmäisessä kuvassa on laitettu yksi kerros väriä kihartamattomiin ripsiin.


Tällaista jälkeä kahden kerroksen levityksestä. Ripset liimantuvat enemmän yhteen, vaikka ensimmäisen kerroksen antaisikin kuivua. Pituutta tulee hieman lisää, mutta tuuheutta ei juurikaan.


Urputuksestani huolimatta erityisesti yksi seikka on tehnyt minuun suuren vaikutuksen, minkä vuoksi saatan ostaa yhden putkilon varastoon seuraavan kerran Suomessa käytyäni. Melkein ripsari kuin ripsari sotkee alaluomeni muutaman tunnin kuluessa, puuteroinpa silmänaluspeitevoiteeni tai en. Dual Draman kanssa minun ei tarvitse puuteroida, sillä tämä ripsari ei luvattomasti ripsistäni hetkahda. Se on minulle todella harvinaista ja erityinen plussa, sillä kuiva silmänympärysihoni ei pidä ylimääräisistä tuotekerroksista. Se on minulle sen verran tärkeä ja harvinainen ominaisuus ripsivärissä, että sillä on painoarvoa ostospäätöksessäni. 

Mistä ja kuinka paljon?

Kaikki tietänevät, mistä Lumenen tuotteita saa. Sokoksella ripsarilla hintaa näyttäisi olevan 10,90€. 

4 kommenttia:

 1. Minulla Lumenen ripsivärit eivät ole oikein koskaan iskeneet. Ne eivät vain kerrostu kunnolla, tarttuvat ihoon, eivätkä kuivu koskaan. En tosin ole kunnolla käyttänyt yhtäkään pitkään aikaan, pitäisiköhän taas kokeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös ainoastaan huonoja kokemuksia Lumenen ripsareista ennen tätä. Ne nimenomaan suttasivat hirveästi eivätkä tehneet juuri mitään. Tää on ehdottomasti paras kokeilemistani!

   Poista
 2. Hinta pisti mun silmään, sillä se on aika paljon Lumenen pikkusiskosarjan ripsarista. Hinnat kyllä kallistuvat joka vuosi, joten nyt tunnen itseni eläkeläiseksi, kun nillitän tällaisesta asiasta :D Mutta kyllä ns. halpissarjan ripsari pitäisi irrota 7 eurolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti - olet ihan oikeassa. Nyt kun rupesin kattelemaan Natural Coden tuotteiden hintoja yleisesti ottaen, niin tosiaan nämähän eivät ole mitään kunnollisen halpissarjan luokkaa. Huulipunat 8,10e, kiillot euron vähemmän. Ei toki kauhean kallista, mutta nuorelle aika paljon.

   Poista