sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Arvostelu: ESPA Skincare

Jos olette seuranneet joulukalenteripostauksiani, saatatte jo tietääkin, että sain yhdestä luukusta pari ESPA Skincare-näytettä ja 15 punnan (!!) lahjakortin niiden nettikauppaan. Tottakai mun piti käyttää se heti, ja sain tilauksen parisen viikkoa sitten. Olen käyttänyt nyt näitä tuotteita siitä asti, jotta pystyn arvioimaan niitä.

ESPA on brittiläinen luonnonkosmetiikkamerkki, joka valmistaa erinäisiä ihonhoitotuotteita erityisesti hoitoloihin. Tuotteita saa kuitenkin ostettua merkin omasta nettikaupasta. Hintatason ja brändin puolesta kyseessä on siis ylellinen ja hintava merkki.

Alla muistutus kokeilemistani tuotteista.


Ainoa täysikokoinen omistamani tuote on Hydrating Floral Spafresh Spritzer, eli kasvovesi ilman jargonia sanottuna. Sitä suositellaan erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Halusin kokeilla kalliimman merkin kasvovettä mielenkiinnosta. En nimittäin pahemmin perusta kasvovesistä, mutta minua kiinnosti tietää, että muuttaisiko tällainen luksustuote mieleni. Valitettavasti tässä tuotteessa minua ärsyttää parikin asiaa. Ensinnäkin, ymmärrän kyllä, että pakkauksella on varmaan tavoiteltu yleellisyyttä tai vastaavaa, mutta se on vain epäkäytännöllisen korkea. 100 milliä nestettä on pakattu aivan käsittämättömän korkuiseen lasipulloon, jota ei voi säilyttää pystyssä millään kylppärinkaappini hyllyllä. Monet 200 millinkin putelit on pakattu paljon järkevämpään muotoon. Toisekseen, kun tätä kasvovettä on suihkauttanut kasvoille, kasvoja suositellaan taputtelemaan vanulapulla sen jälkeen. Se ärsyttää minua siksi, että moinen käytäntö tuo vain yhden lisävaiheen ihonhoitorutiiniini. Sen takia en aina jaksa käyttääkään tätä aamuin että illoin, vaan ainoastaan kerran päivässä. Olen myös kokeillut jättää tuotteen iholle sikseen mitään taputtelematta, mutta silloin iho jää inhottavan tahmaiseksi. Harmittaa, että en valinnut jotain muuta täysikokoista tuotetta.

Alaoikealla näette kuvan Replenishing Face Treatment Oil-kasvoöljystä ja Optimal Skin ProSerum-seerumista. Jep, putelit näyttävät identtisiltä. Tuotteet myös sekä tuntuvat että tuoksuvat täysin identtisiltä. Jos olen aivan rehellinen, niin en ole varma niiden eroista ollenkaan. En tiedä, että onko molempien käyttäminen tarpeellista. Kasvoöljyn sanotaan syväkosteuttavan ja pehmentävän ihoa, kun taas seerumin pitäisi ehkäistä ikääntymisen merkkejä ja tasoittaa ihon sävyä. Molemmat tuotteet, minkä tahansa öljyn tavoin, kosteuttavat ihoa ihanasti. Olen käyttänyt kasvoöljyä joitakin kertoja yövoiteen sijasta, kun taas seerumia olen käyttänyt mahdollisimman säästeliäästi parin tipan verran päivävoiteen alla. Ihoni on tuntunut todella pehmeältä ja mikä ainutlaatuisempaa - ihoni sävy on ehdottomasti tasoittunut ja kirkastunut! Minulla oli pitkään pieniä punaisia laikkuja ja pisteitä molemmissa poskissani, mutta nyt ne ovat hävinneet! Aivan uskomatonta. Kuten sanoin, en ole varma onko molempien tuotteiden omistaminen välttämätöntä, mutta tykkään niistä kuitenkin. 

Yläoikealla olevassa kuvassa on neljä deluxe-näytettä. Niistä näkyykin, että parista purkista on puristettu lähestulkoon kaikki ulos. Pienin näyte on 24-Hour Replenishing Eye Moisturiser. Itse tuotteen koostumuksessa ei ole mitään vikaa. Sen levittäminen silmänalusiholle on miellyttävää ja se tuntuu kevyeltä. Ehkä liiankin kevyeltä, sillä mielestäni kuiva silmänalusihoni ei saanut tästä silmänympärysvoiteesta tarpeeksi kosteutusta. Huomasin peitevoiteeni muodostavan rumia läiskiä silmieni alle käytettyäni tätä voidetta. Käytin loppuun myös saman tuoteperheen 24-Hour Replenishing Moisturiser-voiteen. Se kosteutti ihoani mielestäni tarpeeksi, ainakin päivävoiteena käytettynä. Sitä suositellaan kaikille ihotyypeille, mutta voi olla, että herkkäihoisten kannattaa olla varoisia. Huomasin, että kuorinnan jälkeen tämä voide kirveli hieman, mikä ei ole lainkaan suotavaa. Siitä syystä en aio ostaa sitä täysikokoisena. 

Jäljellä ovat Skin Radiance Mask-naamio ja Refining Skin Polish-kuorinta. Naamion luvataan tasoittavan ja kirkastavan ihoa, mitä se mielestäni tekeekin. Se tuntuu hellävaraiselta mutta tehokkaalta. Se ei kirvele tai tunnu missään vaiheessa epämukavalta. Tuote on kirkasta geeliä, eikä se kuivu sellaiseksi ihoa kivistäväksi...no, naamioksi. Tykkään tästä tosi paljon. Kuorinta oli myös ihan toimiva ja se kyllä pehmentää ihoa kivasti, mutta vähän liiaksikin asti. Mielestäni se ei ole herkälle iholle tarpeeksi hellävarainen, joten minun pitää olla vähän varovaisempi sen kanssa.

Vähän sekalainen seurakunta siis tämä arvostelu! Summa summarum niille, jotka eivät jaksa lukea koko arvostelua; pidin kasvoöljystä, öljypohjaisesta seerumista ja naamiosta. Kosteusvoide oli ainakin päivävoiteena ihan ok, mutta olen käyttänyt parempiakin. Silmänympärysvoide ei ollut ainakaan minulle tarpeeksi kosteuttava, kasvovesi ei tee iholleni oikeastaan mitään ja kuorinta ei ole riittävän hellävarainen herkähkölle iholle.

Onko ESPA teille tuttu merkki? Haluaisitteko kokeilla mitään sen tuotteita? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti