tiistai 25. marraskuuta 2014

Silmämeikkini pikkujouluihin (feat. Barry M Starry Eyed Shadow & Blush Palette)

Halusin kokeilla jotain vähän erilaista. Tämä postaus on kaikin puolin mukavuusalueeni ulkopuolella, sillä olen viitsimätön ja muutenkin osaamaton meikkikuvien ottamisessa - erityisesti, mitä silmämeikkeihin tulee. Raskaat luomet eivät myöskään palvele silmämeikkikuvia, vaan kulmia pitää nostella parhaansa mukaan, jotta meikistä näkisi jotain muutakin kuin rajauksen. Tässä postauksessa yritän nyt harjoitella sitä, joten kärsivällisyyttä, arvon lukijat! 

Minulla on muutamat kekkerit tiedossa joulukuussa, joten olen luomivärifanaatikolle tunnusomaisesti jo miettinyt, että millaisia meikkejä niihin tekisin. Lähtökohtani oli Barry M:n kaunis kausipaletti, josta jo kirjoitin aiemmin

Tässä on yksi meikkikokeiluistani, joka sopii erinomaisesti juuri niiden klassisten punaisten huulten seuraksi.

1. Sekoitin ensin kahta mattaa sävyä, tiilenpunaista ja suklaanruskeaa, keskenään pyöreähköllä häivytyssiveltimellä (MUA E3 Eye Blending Brush). 


Laitoin väriä kevyesti luomivakoon, hieman sen yläpuolelle ja ulkonurkkaan. Tein silmämeikin ennen muuta meikkiä, sillä tämän paletin värit ovat hyvin varisevaa luokkaa, mikäli joku ihmettelee supernakuja kulmakarvoja! 


2. Seuraavaksi otin litteällä siveltimellä (E.L.F. Minerals All Over Shadow Brush, jota ei taida olla enää myynnissä) paletin glitterunelmaa, eli kultaista, jossa on vivahdus pronssia. 


Levitin sävyä koko liikkuvalla luomelle, myös osittain matan varjostuksen päälle.


3. Ulkonurkka kaipaa särmää! En halunnut meikistä liian vahvaa, joten violetin sijaan otin sinistä Makeup Geekin huippuhyvällä Outer V-siveltimellä


Töpöttelin sinisen jälleen ulkonurkkaan ja luomivakoon, menemättä kuitenkaan täysin sisänurkkaan asti. 

Tässä vaiheessa meikki näyttää häivyttämättömänä tältä silmä auki.


Häivyttämätön ulkonurkka silmä kiinni.


Häivytetty sininen.


Seuraavat vaiheet ovat sen verran hankalia kuvattavia ja/tai itsestäänselvyyksiä, jotta voin lähinnä selittää, miten loppumeikki meni. 

Häivyttelin meikkiä lisää kulmakarvaa kohti paletin vaaleimmalla sävyllä ja häivytyssiveltimellä (Barry M Blending Brush). 


Tein sisärajaukset sekä ylä-, että alaripsirajaan. Ylärajaan tein sen mustalla Inikan kynällä, kun taas alaripsirajaan hain vaihtelua Urban Decayn tummanvioletilla Rockstar-kynällä. Sisärajaukset pysyvät minulla kehnosti, joten laitan kynän päälle vielä luomiväriä pidentämään kestoa. Käytän siihen joko Makeup Geekin kynäsivellintä tai alhaalla kuvassa olevaa pientä peitevoidesivellintä (E.L.F. Studio Concealer Brush). Rockstarin päälle paletin violetti sopii erinomaisesti.


Katseen totta kai viimeistelevät taivutetut ripset ja ripsiväri. Näistä kuvissa saatte hieman esimakua vastikään Instagram-arvonnasta voittamastani Lumenen Natural Code Dual Drama-ripsarista. Aion tehdä siitä tosin oman postauksensa, kunhan olen muodostanut siitä perusteellisemman mielipiteen. 

Näin kuvista huomaa, että meikki kaipaa lisähäivyttelyä, mutta jospa varsinaiseen tilaisuuteen meikatessa jaksan olla huolellisempi. 


Kuvista näkee myös, että korostin silmien sisänurkkia Essencen Big Bright Eyes - Highlight it...Pearly-kynällä. Alaluomen rajasin Soap&Gloryn ruskealla kynällä, jonka sinetöin vielä paletin punaisella ja ruskealla. Tämä meikki on muuten sama kuin viimeisimmällä videollani (Roskapuhetta! (marraskuu'14).

Millaisen pikkujoulumeikin sinä tekisit/aiot tehdä?

4 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä näyttää, kuvat ovat oikein mainiot! Tässä juuri yksi päivä mietin, että jos saisin päättää, niin kulkisin varmaan joka päivä sellaisissa kunnolla dramaattisissa silmämeikeissä, joissa olisi kunnon kissarajaukset. Töissä valitettavasti täytyy kuitenkin näyttää mieluummin tyylikkäältä kuin näyttävältä, niin ei se vaan onnistu :p mutta pippaloihin ja muihin menoihin voi sitten itseään paremmin toteuttaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kuvien ottaminen on vähän raivostuttavaa, mutta jospa siitä tulee vähemmän raivostuttavaa sinnikkäällä harjoittelulla. Ajattelin, että voisi tehdä ehkä värikkäämmän vaihtoehdon, vaikka vihreällä tms.

   Joo, se on ihan parasta, kun johonkin tilaisuuteen saa meikata oikein luvan kanssa!

   Poista
 2. olen kade sun silmien väristä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mun silmien väri on kieltämättä hieman omalaatuinen. Mun äidillä on tummanruskeat ja isällä siniset, joten mun väri lienee kompromissi.

   Poista