maanantai 9. kesäkuuta 2014

Esittelyssä: beauty uk-luomiväripaletit (Earth Child ja Pastels)

Rakkauteni halpismeikkeihin jatkukoon. Tällä kertaa vuorossa on minullekin uusi merkki, beauty uk.

Merkillä on monipuolinen valikoima värikosmetiikkaa, joista tunnetuimpia lienevät nämä piskuiset luomiväripaletit. Paletteja on suurempikin valikoima, mutta nämä kaksi iskivät minuun eniten. Vasemmalla värikkäämpi ja vaaleampi Pastels, oikealla puolestaan neutraalimpi Earth Child


Palettien luomivärit ovat kauttaaltaan jauhoisia, ja etenkin muutamalla ensimmäisellä käyttökerralla kannattaa varoa mahdollista sotkua meikkausvaiheessa. Kun värit ovat luomilla, ne pysyvät siellä ihan kuten mitkä tahansa muutkin luomivärit - hyvän pohjustajan päällä ne eivät suttaannu, uraudu luomen poimuihin tai siirrä väriä minnekään epätoivottuihin paikkoihin. Meikin onnistuminen riippuu myös paljon siveltimistä. Näille väreille karkeahko, tiivis sivellin sopii pehmeää ja harvaa sivellintä paremmin. Niin saa pigmenttiä siveltimeen enemmän kerrallaan ja irtojauhoa lähtee siveltimestä karkuun vähemmän. Värien häivyttäminen sujuu kyllä ihan hyvin. 

Maanläheisessä Earth Childissa on mukava sekoitus erityyppisiä koostumuksia ja pintoja: mattaa, satiinia, hohtavaa, jopa hieman metallisiakin sävyjä. Ylärivin matalla khakilla saa kauniin varjostuksen luomivakoon. Alarivin terracottaa ja ylärivin kultaista kuparia kerrostamalla saa kiinnostavaa ulottuvuutta liikkuvalle luomelle. Ylärivin viininpunaruskealla saa pehmeän utuiset sumusilmät. Alarivissä on puolestaan toivomisen varaa. Rivin valkoinen, vaaleanharmaa ja kerma ovat makuuni liian samanlaiset mahtuakseen samaan palettiin. Ne ovat myös paletin heikoimmat  koostumusten suhteen.

Kuten kuvastakin huomaa, paletin pigmentissä ei ole kunnollisen moitteen sijaa. Kummatkin vihreät ovat halpojen mattasävyjen tapaan haasteellisempia verrattuna hohtaviin kanssasisariinsa, mutta yleisesti ottaen niistäkin saa kyllä pigmenttiä. 

beauty uk Eyeshadow Collection: Earth Child

Seuraavaksi syötävän suloiseen Pastels-palettiin. Valitettavasti nämä värit ovat jopa hieman jauhoisempia verrattuna Earth Childiin, mutta siitä huolimatta käyttökelpoisia. Jäin kaipaamaan myös monipuolisuutta. Paletista puuttuu minulle mieluinen ja neutraali, luomivakoon sopiva varjostussävy. Samalla toivoisin palettiin myös enemmän vaihtelua luomivärien pintojen suhteen: kaikki paletin sävyt kun ovat kovin hohtavia. Se toki sopii näin sokerisen paletin tyyliin, mutta vaihtelu tekisi paletista monipuolisemman. En ole edelleenkään vakuuttunut siitä, että tarvitaanko valkoista, vaaleanharmaata ja kermaa samaan palettiin. Minun puolestani harmaan olisi voinut korvata jollain erilaisemmalla sävyllä, kuten vaikkapa keltaisella. 

Kuten Earth Childissa, myös Pastelsissa on kauttaaltaan näin edulliseksi tuotteeksi hyvä pigmentti

beauty uk Eyeshadow Collection: Pastels

Ruusut

+ hyvä pigmentti
+ superedullinen hinta
+ laajahko värivalikoima
+ kompakti koko: sopivat hyvin matkalle mukaan


Risut

- jauhoinen koostumus
- joiden sävyjen erot eivät ole riittävän selkeät
- Pastels-paletti voisi olla monipuolisempi

Näistä tulee väkisinkin mieleen pari muuta brittiläistä halpismerkkiä: MUA (Make Up Academy) ja Make Up Revolution. Näilläkin merkeillä on samassa hintaluokassa olevia luomiväripaletteja, jotka ovat laadukkaampia verrattuna näihin kahteen beauty uk:n palettiin. Vaikka pigmentti on kaikkien merkkien luomiväreissä kohdillaan, MUA:n ja erityisesti Make Up Revolutionin luomivärit tuntuvat laadukkaammilta. Ne eivät nimittäin ole lähellekään yhtä jauhoisia. En kuitenkaan halua lytätä beauty uk:n paletteja, sillä huolellisella otteella niillä saa tehtyä kauniita ja kestäviä meikkejä. 

Johtopäätöksenä sanoisin siis näin: tsekatkaa ensin Make Up Revolutionin ja MUA:n palettivalikoima. Mikäli niistä ei löydy mitään mieluista, kääntykää beauty uk:n puoleen.

beauty uk:n tuotteita voi ostaa ainakin näistä liikkeistä: pretty.fikosmetik4less ja beauty uk. Hintaa niillä on alle kuuden euron verran.

Oletko sinä jo kokeillut beauty uk:ta? 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on! Tykästyin ensikatselmuksen perusteella pastellipalettiin, mutta tällä hetkellä Earth Child vie kuitenkin voiton. Se on todella osuva paletti syksyäkin varten.

   Poista
 2. Beauty uk:ta olen kosmetik4lessillä aina väliin katsellut. Kun nyt kuitenkaan noista halpispaleteista ei ihan heti tule pulaa, niin ovat jääneet vielä hankkimatta. Eiköhän jotain tämänkin merkin tuotteita minulle ennen pitkää päädy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee minunkin tarkemmin tutustua merkin muihinkin tuotteisiin! Ei sillä että mullakaan luomiväripula olisi...

   Poista
 3. Kirjoitin tähän jotain ja sitten kommentti hukkui taivaan tuuliin. Mutta jotenkin tähän tapaan se meni: beautyuk:ta olen katsellut, en vielä mitään omista, mutta ennenpitkää todennäköisesti :D Ainakin tätä menoa. Kivalta näyttää nuokin paletit.

  VastaaPoista
 4. Tulihan se tuohon kuitenkin :p No tuplasti ja triplasti lukemista

  VastaaPoista